• cikk kép
  Kellenek a szervezetnek az állati és növényi zsiradékok is

  Székesfehérvár - Tévhit, hogy a mangalica koleszterinben szegényebb - árulta el Gulyás Mónika dietetikus, akivel a margarin és az olívaolaj szervezetre gyakorolt hatásairól is beszélgettünk.

 • cikk kép
  Lehet úgy kommunikálni hogy érvényesítsük az akaratunkat, mégis tiszteletben tartsuk a másik felet?

  SZÉKESFEHÉRVÁR - Vajon hogyan tudunk úgy kommunikálni, hogy érvényesítsük az akaratunkat, mégis tiszteletben tartsuk a másik fél érzéseit? Pataki Zita osztotta meg az érdeklődőkkel ennek a technikának a módját a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban.

 • cikk kép
  Az ok, amiért fontos a jó otthoni arctisztítás

  A legújabb kutatások kimutatták, hogy nem csak a kozmetikumok és a bőrápoló kezelések, hanem a tisztítás is alapvetően meghatározza bőrünk szépségét. A nem megfelelően tisztított bőr ugyanis gyorsabban öregszik, szürkés árnyalatúvá válik, és megviseltnek, fáradtnak tűnik.

 • cikk kép
  Acélszürke és aranyszőke az őszi hajtrend

  Székesfehérvár - Vad színátmenetek, vagány és lágy szőkék - az ősz rengeteg mindennel kecsegtet, de a hajunk nem játék, vigyázzunk rá!

 • cikk kép
  Mit egyen az ovis és az iskolás gyerek?

  Elkezdődött a tanév és vele a fejtörés is, hogy mit, hol, hogyan egyen a gyerek, miként tudja a szülő ellenőrizni a táplálkozását, ha sokat van távol otthonról.

 • cikk kép
  Parlagfűzeszon: itt a csúcsidőszak!

  Sokan szenvednek e napokban, hetekben szénanáthás tünetektől. A szakemberek arra figyelmeztetnek: ez a csúcsidőszak.

 • cikk kép
  A hordozás jó, de érdemes jól csinálni! Ebben segít a tanácsadó

  Székesfehérvár – Egyre többen döntenek a babakocsi helyett a kicsik hordozása mellett. A trendet elősegíti a sok pozitív visszajelzés, de mi van akkor, ha valaki nem megfelelően hordoz? A tanácsadó elmondja, hogy helyes s hogyan helytelen. A kenguruban előre néző baba például nem megfelelő!

 • cikk kép
  Sportok vízen, földön, levegőben - Dunaújvárosban és környékén (x)

  Dunaújváros kitűnő földrajzi paraméterei sok olyan sport kipróbálását és gyakorlását teszi lehetővé, amelyeket más, szerényebb adottságokkal bíró településen aligha tudnánk kipróbálni. A Duna közelsége lehetővé teszi a vízisportok gyakorlását, a város környéke remek felfedezéseket adhat két keréken, és aki a magasba vágyik, az előtt is nyitott az út.

 • cikk kép
  A fehér gyászruha

  Ring a horizont, vele együtt ringok én is. Megtörik a fény az azúrkék rézgálicon, a nap ereje megolvasztja a kristályt, bordói lé folyik szét alattam mindenfelé.

 • cikk kép

  Ékszerbolt a víz alatt

  Még kisiskolás korában látta Jacques Cousteau expedíciós sorozatának egyik epizódját, s ezzel bimbózásnak indult a szerelem az óceánok misztikus világa iránt. Leisan Urazgulovával, a dunaújvárosi kötődésű búvármesterrel beszélgettünk, aki a tengerek elkötelezett rajongója és védelmezője.

 • cikk kép
  Hulladék vagy szemét

  Civilizált világunk sajnos gazdagon termeli a hulladékait. A természetben képződő hulladékokat maga a természet kezeli, ott nem találunk szemetet.

 • cikk kép
  Kellemetlen nyárutó

  A nyilvános fürdők, strandok, öltözők, tornatermek, a sok mezítlábazás, a meleg, nyirkos időjárás mind kedvez a lábgombának, amely leggyakrabban nyár végén keseríti meg „gazdája” életét.

Magazinok