• cikk kép
  A D-vitaminra szükségünk van, de nyáron nagyon figyelnünk kell a fényvédelemre

  Ha itt a nyár és ragyogóan süt a nap, az emberre csak úgy ragad a jókedv és legszívesebben az egész napot a szabadban töltené. De mi a helyzet a fényvédelemmel? Egyik nap azt halljuk, hogy a napsugárzás veszélyes, másik nap annak jótékony hatásaira hívják fel a figyelmünket. Hol az igazság?

 • cikk kép
  Origami - Akár komplett esküvői dekoráció is készülhet papírból a különleges technikával

  Tapolca - Többször adódik olyan helyzet, amikor ésszerű váltani, de sokszor félünk megtenni az első lépést. A tapolcai Mészáros Csilla volt elég bátor, és ma már azzal foglalkozhat, amire éveken át vágyott.

 • cikk kép
  A középkorú túlsúlyos emberek agya tíz évvel idősebb a soványokénál

  Feltűnően kisebb a túlsúlyos középkorú emberek agyának fehérállománya az azonos korcsoportú soványokéhoz viszonyítva - derítették ki a Cambridge-i Egyetem kutatói, akik kiszámolták, a különbség azt jelenti hogy, a túlsúlyos emberek agya tíz évvel idősebb a soványokénál.

 • cikk kép
  A bőröm véd engem, én a bőrömet

  Dunaújváros – Nyáron jellemzően sokkal több időt töltünk a szabadban, ami ugyan kellemes elfoglaltság, de számtalan veszély leselkedik a bőrünkre. Minden időszaknak megvannak a jellegzetes problémái, amik gyakrabban fordulnak elő.

 • cikk kép
  Meglepő fordulat - hol szoptathatok?

  Dunaújváros - Ma van az anyatejes táplálás világnapja. Igen, ma már ezt is ünnepelhetjük! Az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) köszönhetően, 1992-óta köszönthetjük, azokat az anyákat, akik egy éves kor után is szoptatják a gyermeküket.

 • cikk kép
  A legjobb a babának - A csecsemő legideálisabb tápláléka az anyatej

  Dunaújváros - Az anyatejjel való táplálás a lehető legjobb a babának, ideális, optimális és tökéletes! Ma ünnepeljük az anyatejes táplálás, a szoptatás világnapját!

 • cikk kép
  Amíg a mentő megérkezik VIII. - csonttörés

  Vajon hányan tudják, hogy mit kellene tenni, ha sérült, eszméletlen ember akad az utunkba? Hogy minél többen legyenek, lapunk - az Országos Mentőszolgálat segítségével - sorozatot közöl a legfontosabb szabályokról.

 • A dologtiltó napon

  Augusztus első napja Vasas Szent Péter ünnepe. Ezen a napon szabadult meg bilincseitől, „vasaitól” Heródes börtönéből Péter.

 • cikk kép
  A hideget jobban bírják

  Zalaegerszeg - Az újszülöttek bőre jóval érzékenyebb a felnőttekénél, ennek oka, hogy nem rendelkezik még kialakult védelemmel.

 • cikk kép

  Moxaterápia: gyógyító hatással bír az égő fű

  A moxa hasonlóan hatékony módszer, mint az akupunktúra, csak éppen ritkább alkalmazása miatt kevesen ismerik nálunk.

 • cikk kép
  Mindig nyitott volt a problémára

  Életének 88. évében, hosszas betegség után elhunyt Lux Elvira klinikai pszichológus, egyetemi adjunktus. A professzor-asszony több generáció szexuális felvilágosításában játszott meghatározó szerepet, nyíltan, nagy plénum előtt is szabadon beszélt a korábban tabunak számító kérdéseiről, ráadásul a dolgokat néven nevezve, életből vett történetekkel illusztrálva.

 • cikk kép
  Férfiak fakanállal

  A főzéshez, akárcsak a jó párkapcsolathoz, türelem és odafigyelés kell – állítják azok a férfiak, akik szeretnek és tudnak is főzni. S akik egyre többen vannak.