A dió kedvező jótékony hatásai

2014. december 21., 16:55
komment
Mi mindenre jó a dió? A kérdés ilyenkor idényjellege miatt felvetődik.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Külsőleg bőrbetegségekben, pattanások, kelések, fekélyek, ekcéma esetén lemosásra, borogatására alkalmazzák.

Belsőleg csak a népgyógyászat használja elvétve. A gyógyszeripar száműzte, mint gyógynövényt, pedig a diólevél jó féreghajtó, a dió vértisztító hatású, illetve gyomor- és bélhurut kialakulása esetén is alkalmazzák.

A diókopács főzetét izzadás, bél- és gyomorhurut esetén javasolják.

Maga a termés telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Növényi omega 3 zsírsavtartalma igen gazdag. A kemény héjú gyümölcsök előnye, hogy kitűnő E-vitamin források. A dió csökkenti a szívbetegség kockázatát, megelőzhetjük vele a szívinfarktust. Tiamint és niacint tartalmaz.

A vegetáriánusok számára is igen hasznos, mert megfelelő fehérje és ásványi-anyag forrás. A dióolaj gazdag telítettlen zsírsavakban és 72 % linolsavat omega zsírsav), valamint 20 % fehérjét és többféle vitamint is tartalmaz.

A dió húspótló étel is lehet. A vegetáriánusok sok olyan tápanyaghoz juthatnak, amelyeket az ember hagyományosan állati táplálékokból vehet fel. Amikor a diót kenyérfélével egészítjük ki, az étrendünk egészséges arányában fogja tartalmazni az összes esszenciális aminosavakat. A dió, mint E-vitamin forrás is jelentős.

2014. december 21., 16:55

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...