Életmód

2016.02.14. 19:29

A házasság közös produkció

Budapest - Valentin-napon, a szerelmesek napján fogadott egymásnak örök hűséget két híres cirkuszdinasztia fiatalja, Merrylu Casselly és ifj. Richter József. A Szent István-bazilikában tartott szertartás után az ifjú pár - stílusosan - elefánthátra pattant, így üdvözölte a násznépet és az érdeklődő közönséget.

Matolcsi Renáta

Az ara, Merrylu Casselly német származású, egy hetedik generációs artistacsalád gyermeke, a vőlegény, ifj. Richter József a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója, Arany Pierrot-díjas cirkuszművész.

A két fiatalnak közös száma is van már, így a budapesti egyházi szertartáson nem véletlenül hangzott el a cirkuszi hasonlat: a házasság páros produkció, ahol figyelni kell a másikra, hogy jól sikerüljön. Miután kimondták az igent, az ifjú férj és feleség a bazilika előtt elefánthátra pattant, így üdvözölte a velük ünneplőket.

A 270 meghívott vendég fele Németországból érkezett, ezért a magyar mellett németül is elhangzott az egyházi szertartás, illetve a ceremóniamester is két nyelven szórakoztatta a násznépet.

A Szent István-bazilikában fogadott egymásnak örök hűséget Merrylu Casselly és ifj. Richter József
Fotó: Kapuvári Gábor

A lakodalmi vacsora menüsorában hátszíncarpaccio, marhahúsleves, sült kacsacomb, vörösboros marhapörkölt is szerepelt, az édességrajongókat csokiszökőkút várta, míg a négyszintes menyasszonyi torta felső szintje egy cirkuszi sátrat formázott. A pár a 2014-es Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon találkozott, ahol még vetélytársak voltak, ám az ismerkedésből hamarosan lángoló szerelem lett. Az eljegyzés is a porondon történt: másfél éve, egy cirkuszi előadás után, közös produkciójuk végén borult térdre József Merrylu előtt.

A fiatalok - akiknek szó szerint a vérükben van a szórakoztatás - márciustól társulatukkal megkezdik ez évi turnéjukat, az év második felében a Dunántúlon is vendégszerepelnek majd. A Richter Flórián Cirkusszal viszont hamarosan, az alábbi időpontokban találkozhat a közönség: március 18-27-ig Székesfehérváron, április 27-május 1. között Szombathelyen, május 4-8-ig Pápán, május 11-16-ig Veszprémben, május 25-29. között Nagykanizsán, június 1-5-ig Zalaegerszegen vendégszerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!