Életmód

2015.04.30. 09:10

A magyarok 89 százaléka elégedett az egészségi állapotával

A felnőtt magyar lakosság 89 százaléka elégedett az egészségi állapotával vagy legalábbis kielégítőnek tartja azt, csaknem kétharmada jónak vagy nagyon jónak tartja egészségi állapotát, az egészségügyi ellátásokkal pedig a túlnyomó többség elégedett - ismertette Boros Julianna, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkatársa felmérésük eredményét csütörtökön Budapesten.

A KSH népesedési és szociális védelmi statisztikai főosztályának kutatója a 2014-es európai lakossági egészségfelmérés magyar eredményeiről számolt be. A második alkalommal végzett felmérés alapja egy az EU tagállamaiban kötelezően bevezetett kérdőív, amelynek segítségével összehasonlítható adatok nyerhetők az emberek egészségi állapotáról, az egészségügyi ellátórendszer igénybevételéről.

A kutatásból kiderült, hogy Magyarországon jelentős azoknak az aránya, akik valamilyen betegséggel küzdenek, krónikus betegségről a magyarok 55 százaléka számolt be. Kiemelkedő a magas vérnyomás, továbbá más szív- és érrendszeri betegségek, a mozgásszervi betegségek és az anyagcsere-betegségek gyakorisága.

Címkék#egészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!