A vörös vitaminbomba - A népgyógyászat által sokra tartott zöldségféle a cékla

2017. január 02., 08:00 szerző: Forgács Ádám
komment
Veszprém - A sötétvöröses színű zöldség fogyasztása rendkívül kedvező hatással van az emberi szervezetre.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az ételekhez való hozzáállásunk egészen kis korunkban alakul ki. Vannak ételek, melyek első ízlelésre kedvencünkké válnak, vannak, melyeket szokni kell, és van az a csoport, amelyet hosszú ideig nem tudunk megszeretni, talán felnőttkorunkra sem fog az étrendünk szerves részévé válni. Sajnos nekem a céklához egy rossz gyermekkori emlék kapcsolódik, így a hosszú évek során sem sikerült vele megbaráthoznom. Aztán kutakodni kezdtem, hogy mit is tartalmaz a cékla, miért is kellene fogyasztani.

A legfontosabb információ a zöldségről, hogy erőteljes antioxidáns-tartalma miatt védi az erek falát és csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Hölgyek számára kiemelten fontos lehet, hogy a szabadgyököket semlegesítő hatása révén belülről védi meg a bőrt, így segít megőrizni annak rugalmasságát.

Várandósság alatt segít fenntartani a szervezet megfelelő vasszintjét.Mivel méregtelenítő hatása nagyon intenzív, érdemes kisebb mennyiségben fogyasztani naponta, mert hasmenést okozhat. Nagy Balázs személyi edző tanácsára gyümölcslevek alkotóelemeként kezdtem el rendszeresen fogyasztani, így a gyümölcsök, zöldségek mellett elhanyagolható jellegzetes fás íze. A személyi edző elmondta azt is, hogy a cékla fokozza az állóképességet és javítja az izmok teljesítményét.

Mindemellett magas a kálium-, magnézium-, folsav-, vas- és további vitamintartalma. Nagyon hasznos fehérjéket, szénhidrátokat és jótékony rostokat tartalmaz.

Forgács Ádám

2017. január 02., 08:00 szerző: Forgács Ádám

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...