Életmód

2014.08.06. 16:00

Alternatív gyógyítás

Dunaújváros - Az alternatív gyógyászatban találta meg élete hivatását Szabó Zsófia és Pálfi Gábor, akik egymás szövetségesei nem csupán a munkában, hanem a magánéletben is.

Szente Tünde

– Hasonló érdeklődésű embert kerestem, aki kollégám és párom is egyben. Gáborban megtaláltam, és megismerkedésünk óta együtt gyógyítunk – mondja Zsófia, majd Gábor veszi át a szót: – Több, mint huszonöt évig spirituális dolgokkal foglalkoztam. Ugyanaz a gyógyító energiánk mindkettőnknek. Azért telepedtünk le Dunaújvárosba, mert itt voltak a betegeink – magyarázza a solti születésű fiatalember.

– Azért vagyunk, hogy segítsünk. Én erre születtem. Az édesapám arra tanított, hogy segítsek másokon, azt pedig szívből csináljam. Jóérzéssel tölt el, ha visszajelzik az eredményeinket. Csak olyat vállalunk, amit meg tudunk gyógyítani – nyomatékosítja Zsófia, akinek története regénybe illő: – Cirkuszos családból származom, édesapám idegbecsípődésének kezelésekor derült ki, hogy gyógyító energiáim vannak. Hétévesen Párizsban veszítettem el olasz származású édesanyámat, édesapám és bátyám nevelt fel. Jártuk a világot, mindenhol felléptünk. A cirkuszban voltak állataink, lovak, kutyák, medve, majom, mielőtt végleg szakítottam ezzel az élettel, egy boa kígyóval szerepeltem. Az egyik ló szívproblémáján is tudtam segíteni, az állat egy hónap alatt rendbejött. Én csak olyankor léptem közbe, amikor az orvoslás nem volt eredményes. Az évek során a cirkuszosok nagy családjában gyűjtöttem a tapasztalatokat, hogy mi megy, és mire nem vagyok képes. Édesapám a világ minden tájáról beszerezte nekem az ezzel kapcsolatos könyveket, s adta a kezembe. Az első eredmények után ajánlottak másoknak is. Mindennek a türelem a lényege! Az alternatív gyógyászatban keresztapámnál New Yorkban folytattam tanulmányaimat, majd Mexikóba kerültem, ahol szigorú szabályokhoz kötik annak művelését. Összedolgoztam több gyógyítóval, köztük orvosokkal is. Csera városában „Vöröslóindián” lett a mesterem, akitől olyan módszereket vettem át, amelyeket a mai napig alkalmazok. Kétezerben veszítettem el édesapámat és nem sokkal utána bátyámat, óriási lelki válságba jutottam, többet nem léptem fel, otthagytam a cirkusz világát. Úgy döntöttem, hogy csak a gyógyítással foglalkozom. Visszatértem az Amerikai Egyesült Államokba, majd Mexikóba. Kétezer kilencben hazajöttem Budapestre, de továbbra is ingáztam a két kontinens között. Gáborral szerencsésen egymásra találtunk, s úgy döntöttünk, Dunaújvárosban telepedünk le. Jól érezzük magunkat, rövid idő alatt nagyon sok barátra tettünk szert – meséli Szabó Zsófia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!