Az elektronikus számla

2017. április 12., 21:24 szerző: Horváth Dóra
komment
Dunaújváros - Mostanság gyakran tapasztalhatjuk, hogy a szolgáltatók felajánlják az áttérést elektronikus számlára, amivel a nyomtatási költségek mellett rengeteg papírt is meg lehet spórolni.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az online befizetések lehetősége már sok-sok éve adott, az utóbbi időben a számlák, bankszámlakivonatok elektronikus formája is teret nyert. Korábban a biztonságos elektronikus archiválás nem volt megoldott. Manapság ez sem probléma, elsősorban a felhő alapú technológiának köszönhetően.

A papír elhagyásával valóban környezetkímélőnek tűnik az e-számla. Újrahasznosított és újrahasznosítható papírból, környezetbarát nyomtatási módszerekkel a papírszámla nem marad el az elektronikus társától e tekintetben. Ez viszont emeli a költségeket, amit sok cég nem vállal fel, így a legjobb megoldás az e-számla.Ha esetleg nem áll módunkban e-számlára váltani, próbáljunk meg határidőn belül fizetni, hiszen a figyelmeztető, felszólító értesítések is papír alapúak lesznek.

Ráadásul a többletköltségeket még ránk is terhelik. Ha áttértünk e-számlára, lehetőleg ne nyomtassuk ki, archiváljunk elektronikusan. Hogy összességében az elektronikai eszközök terjedésének köszönhető, gyártásból és amortizációból adódó környezetterhelés hogyan aránylik a nem környezetbarát papírok használatához, az további alapos vizsgálatra szorul, amit a jövőben el kell végezni.

Horváth Dóra

2017. április 12., 21:24 szerző: Horváth Dóra

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...