Életmód

2014.06.16. 19:00

Mammográfia: az élete múlhat rajta

Dunaújváros - Hetven nőnek mentette meg az életét Fejér megyében tavaly az, hogy komolyan vette a meghívót, és elment mammográfiás szűrésre.

Körmendi Erzsébet

Komolyan kell venni dr. Pásztor Lászlónak, a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv egészségfejlesztési osztályának vezető osztályvezető főorvosának a figyelmeztetését, aki a következő hangsúlyozza

- A hölgyeknek az élete, az egészsége megér egy fél órát. Vegyen részt minél több negyvenöt és hatvanöt év közötti asszony a vizsgálaton. A Magyar Rákellenes Liga jelmondatának érvényességével nehéz vitába szállni, mert sokszor beigazolódott már, hogy az időben felfedezett emlődaganat valóban gyógyítható!

A mammográfiás szűrőkamion múlt héten pénteken érkezett Dunaújvárosba, és majdnem egy teljes hónapig lesz itt. Viszont ne a megszokott helyén, a városháza előtti téren keressék, hiszen a belváros teljes átépítése miatt az a hely most munkaterület. A kamion az I-es rendelőintézet sarkánál, az Egészségfejlesztési Iroda előtt várja mindazokat, akiket értesítetek az utóbbi időben.

- Mintegy kétezer hölgy kapott meghívót az elmúlt napokban a szervezett emlőszűrésre. Várjuk őket és mindazokat, akik a márciusban nem tudtak eljönni. Továbbá nemcsak a dunaújvárosiaknak szól a lehetőség, a környező községekből is jöjjenek, akár tavalyi meghívóval is - hangsúlyozza Pásztor László.

Az emlőszűrés 70 nőnek mentette meg tavaly az életét Fejér megyében. Ők azok, akik meghívót kaptak tízezer társukkal együtt, mit sem sejtve a lappangó kórról. A mammográfiás felismerés óta már túl vannak a műtéten, illetve az első kezeléseken.

A Life Egészségcentrum jól ismert piros szűrőkamionjában szerdánkánt 12 és 18 óra között, más napokon 9 órától délután fél négyiig van rendelés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!