Életmód

2017.06.18. 15:15

Az illóolajok ereje: a karakteres koriander

Intenzív illata, különleges aromája karakteres ízt ad az ételeknek. A koriander fűszernövény nemcsak gasztronómiai, hanem egészségügyi szempontból is számos jótékony hatással bír.

DH-információ

A friss, élettel teli zöld levelekből remek díszítő elem készül a tányérokra, amíg a terméséből és magvaiból vízgőzös lepárlás útján tiszta esszenciális illóolaj készül, amely támogatja szervezetünk működését. A koriander illóolaj jellegzetessége az üde, fűszeres illat, amely azonnal átjárja érzékszerveinket és kedvezőn befolyásolja életminőségünket. Az esszenciális illóolajak ereje több, mint maga az illat - mondja Kanalas Beáta aromatouch terapeuta, hiszen ezek az aromatikus kivonatok nagy tisztaságuk és koncentrált hatóanyagtartalmuk miatt eredményesen támogatják a szervezet öngyógyító mechanizmusait.

A testünkön masszázsolajként alkalmazva oldja a görcsöket Fotó: pixabay

Legismertebb hatása a gyomorral kapcsolatos panaszok enyhítésére szolgál, ugyanis szélhajtó és emésztést segítő tulajdonsággal bír. A testünkön masszázsolajként alkalmazva oldja a görcsöket és a bennünk lévő feszültséget. A negatív rezgések kiürülésével megnyugszik a lélek. Az érzelmi viharok elcsendesítése mellett felpezsdíti a vérkeringést, felfrissíti az idegrendszert, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben. Az esszenciális olajaknál a mértékletesség nagyon fontos, mert a hígítatlan, 100 százalékban tiszta hatóanyag-tartalom miatt 1-2 csepp is elegendő a panaszok kezelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!