Életmód

 • cikk kép
  Íme, a szem egészségének őrei

  Vannak olyan tápanyagok, amelyek pozitívan befolyásolhatják a szem egészségét.

 • cikk kép
  Ha eddig nem érzett motivációt a leszokásra: a világon minden tizedik halálozás oka a dohányzás

  A világon minden tizedik halálozás oka a dohányzás - figyelmeztetett egy új tanulmány, amely a Lancet brit orvosi folyóirat aktuális számában jelent meg.

 • cikk kép
  Negyven kilóval könnyebben

  Tóth Renáta: Egyszer egy fiú beszólt nekem, hogy "dagadt", és ez a rendkívül rövid mondatnak tűnő szó megváltoztatta az életemet.

 • cikk kép
  Hogyan csillapítsuk az allergiás tüneteket?

  A pollenszezon megkeserítheti az allergiások életét. Adunk néhány tippet, hogy könnyebb legyen elviselni.

 • cikk kép
  Leküzdjük a letargiát! - Segítünk kilábalni a nyomasztó tavaszi fáradtságból

  Körkép - Senkinek sem kell bemutatnunk a tavaszi fáradtság érzését. Nincs is annál rosszabb, mikor az újjáéledő természet, a meleg napsugarak kicsalogatnának a szabadba, de testünk megálljt parancsol, és eluralkodik rajtunk a letargia. Tippeket adunk, hogy gyorsabban leküzdhesse a tavaszi fáradtságot!

 • cikk kép
  Ragyogó tincsek - Fokozott ápolásra van szüksége hajunknak a nyárelőn

  Körkép - A napfény- és vitaminszegény téli időszak után fokozott feltöltődésre van szüksége hajunknak, hogy ragyogóan, megújulva álljon ellen a forró nyár viszontagságainak. Megmutatjuk, hogyan ápolja tincseit.

 • cikk kép
  Sok a cukor, az allergén a gyümölcsjoghurtban, főleg a gyerekekében

  Nem sok gyümölcsöt, viszont annál több cukrot és allergént tartalmaznak a "gyümölcsjoghurtok" a magyar piacon. A gyerekeké pedig, mint kiderült egy tesztből, még cukrosabb is, mint az átlag.

 • cikk kép
  Törődött, és fáradt? Az orbáncfű lehet a megoldás

  Tavasz beköszöntével sokan panaszkodnak arra, hogy az enyhébb, napsütötte, szinte nyárias idő dacára törődöttnek érzik magukat, a hangulatuk nem kiegyensúlyozott.

 • cikk kép
  Katus Attila tanácsai: evés, mozgás, alvás

  Zalaegerszeg - Katus Attila is a vendége volt a megyeszékhelyi Frissítő hétvége testnek és léleknek című programsorozatának, melynek keretében előadást és bemutató edzést tartott.

 • cikk kép
  Eszterlánc - Megélni kell az életet, nem csak élvezni!

  Egy, a börtönbüntetést elkerülni akaró fiatalember tette fel a következő kérdést: „Én otthon időnként füvezek, senkit nem zavarva, s legfeljebb vigyorgok kifelé magamból. Ezt büntetik. Apám pedig majd’ minden nap részegen fetreng, ez pedig rendjén van. Elfogadott. Hogy is van ez?”

 • cikk kép
  Élj úgy, ahogy mindig is szerettél volna!

  Dunaföldár - Élj úgy, ahogy mindig is szerettél volna! címmel tartott előadást Némedi Konrád, a kétszeres ifjúsági világbajnoki bronzérmes kenus a dunaföldvári művelődési házban a múlt héten.

 • cikk kép
  Dunai Kék Szalag - A résztvevők egy órát szenteltek az egészségüknek

  Dunaföldvár - Csaknem száznegyvenen regisztráltak használt elemekkel a IV. Dunai Kék Szalag futásra a víz világnapján Dunaföldváron.

 • cikk kép
  A szójáról szólva

  A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének a munkatársai összefoglalták a legfontosabb tudnivalókat a szójáról.

 • cikk kép
  A gyerekvasutas Bíborka és Tamás a vonatok szerelmesei

  Ráckeresztúr - Hajnalban kelnek, órákat utaznak, hogy időben jelentkezhessenek szolgálatra a Hűvösvölgyben. Két ráckeresztúri diák, a nyolcadikos Máté Bíborka Viktória és az ötödikes Németh Tamás a Gyermekvasútnál teljesít szolgálatot.

 • cikk kép
  Húsz éve alakult a Sárga Taxi - igazi sikertörténet Fehérváron

  Székesfehérvár - Ez az időszak a számvetés ideje Bokányi Zsolt énekes, zenész életében. Húsz esztendeje alakult meg legendás együttese, a Sárga Taxi, s a jubileumra lemezt adtak ki a legnagyobb slágerekből. Az évfordulóra egy kis kötet is napvilágot látott, amelyben Bokányi Zsolt, azaz Boka a megtéréséről mesél. Mi is a jubileum kapcsán beszélgettünk a zenésszel a rock and rollról és útkeresése állomásairól.

 • cikk kép
  Minden napra egy mese

  Azt senki nem vitatja, hogy mesék régóta léteznek. Ezzel szemben manapság csaknem divattá vált azon vitázni, hogy az egyes – például a tévében látott – mesék rossz hatással vannak a gyermekekre, túl sok bennük az erőszak. Szűrnünk kellene ezeket?

 • cikk kép
  Címke-olvasó tanfolyam, avagy tudd, mit veszel be!

  Noha szigorú szabályozások vonatkoznak az étrend-kiegészítők jelölésére, mégis számos módon lehet – a törvényi kereteken belül is – megtévesztő címkéket készíteni, kihangsúlyozni a szépen hangzó dolgokat és „elrejteni” a lényeget. Itt legalább annyira számít az apróbetűs rész, mint a banki kölcsönszerződésnél! Néhány konkrét példával szeretnék segítséget nyújtani abban, mikre érdemes odafigyelni.

 • cikk kép
  A magyar fiatalok harmada küzd alvászavarral

  Pápa - A tinédzsereknek minimum kilenc óra alvásra van szükségük, azonban az átlag nem alszik többet öt-hat óránál. Ennek hosszútávon több negatív hatása is lehet – tudtuk meg Lőrincz Matild gyermekorvostól.

 • cikk kép
  Az erdőket pusztítva a szenet visszajuttatjuk a légkörbe

  Dunaújváros - Egy orosz mondás szerint három dolog teszi a férfit. Építsen házat, nemzzen fiúgyermeket, és ültessen fát. Thornton Wilder gondolata, hogy a létező legönzetlenebb cselekedet, ha ültetünk egy fát.

 • cikk kép
  Új jelenség a világon: a pelusprobléma

  Dunaújváros - Nagymamaként szembesültem a pelenkaáradattal, amit iker unokáim fogyasztanak el nap, mint nap. A használt pelenka veszélyes hulladék, és igen nagy mennyiség képződik belőle.

Részletes műsorMűsorok betöltése...