Életmód

2015.08.30. 14:54

Csak semmi pánik

A szülői lét rengeteg változással jár. Egy anyának nincs is más választása, mert a gyermekek ellátása gyökerestől fordítja fel a megszokott életet.

Vinczellér Anita

Nincs lazsálás, a legjobb formánkat kell hoznunk, hogy minél tökéletesebb emberpalántát neveljünk, ami próbára teszi a türelmünket, a kreativitásunkat, és a problémamegoldó képességünket. Mindezt észrevétlenül tesszük, bele se gondolunk, milyen bonyolult helyzeteket oldunk meg nap mint nap.

Egyik hétvégét a barátainkkal töltöttünk a nyaralójukban, az emeleti szobában aludtunk, de a mosdó az épületen kívül volt, és erre külön felhívták a figyelmem. Lefekvéskor megbeszéltük Liliennel, hogy ha esetleg mennie kell, akkor időben szóljon, mert messze van. Persze ébresztett is, jövünk le az emeletről, ki a házból irány a mosdó. Büszke vagyok, időben érkeztünk, akkor mehetünk is tovább aludni. Ekkor jön a meglepetés. Ő szomjas. A kézmosó vize nem ivóvíz, nem baj, itt a konyha, nyitom az ajtaját, hoppá, zárva van. Nyitnám a kamráét, de az is. Semmi gond, a ház ajtaján van egy csomó kulcs, az egyik biztos nyitja valamelyiket.. Fel az emeletre, hozzuk a kulcsokat, de egyik ajtót se nyitja. Töröm a fejem, Lilien csak mondogatja, hogy ő milyen szomjas, szegénykém már a kerti csapból akar inni, ami szintén nem ivóvíz. Hirtelen eszembe jut, hogy az autóban van egy kis üveg víz pont neki, amit délután tettem oda. Megyünk vissza a házba, egyenesen az emeletre és már büszkén visszük a kulcsot, mindjárt ihat a gyerek! Odaérünk a kiskapuhoz, nyitnám is az ajtót, de az is zárva van, ráadásul lakattal. Már csak nevetni tudok az egészen, szívem szerint keresném a kamerát, hogy ez biztos valami átverő show, mert ilyen nem létezik, és mégis. Nézem, hogy mászhatnék át a kapun, egy karnyújtásnyira vagyunk a céltól, aztán hopp, újabb szikra lobban, és már teszem is át Lilient a kapun. Boldogan szalad, hogy kivegye az autóból a kulacsát, és már rögtön issza is. Teljes a siker, mehetünk is aludni.

Reggel izgatottan meséli apukájának, hogy mi történt velünk az éjszaka, és jót nevetünk mi is, mikor kiderül, hogy apa ugyanazt végigcsinálta egyedül, amit mi csak ő kihagyta az autót de szerencséjére jutott még neki pár korty a szobában hagyott kulacsból...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!