Életmód

2015.02.03. 09:40

Dóri kedvence a Jumping Fitnesz

A mai alkalommal az egyik kedvenc mozgásformámat, a Jumping Fitneszt szeretném nektek bemutatni.

Unger Tamás

Mi is az a jumping fitnesz? Egy speciális, egyedileg formatervezett trambulinon végzett fitnesztevékenység, amely a legújabb és leghatékonyabb mozgásformák közé tartozik jelenleg a világon. Csoportos óráról van szó, bár én szoktam a személyi edzések során is alkalmazni a trambulinos edzést. Minden korosztály imádja, hiszen vidám, pörgős és rendkívül hatékony edzésforma. Szokták mondani a vendégeim, hogy azt szeretik benne, hogy rettentően elfáradnak egy 60 perces edzés során, de mégis folyamatosan ragyog az arcukon a mosoly. Hogy miért is van ez? A folyamatos mosolygás annak tudható be, hogy felidézi bennünk a kisgyermekkorunkat, az ágyon való ugrálást. Így nagy mennyiségű endorfint termel a szervezetünk egy trambulinos edzés során.

60 perc jumping edzésen akár 1000-1200 kalóriát is elégethetsz

Megfigyelték vendégeim továbbá azt is, hogy egy ilyen edzés után nem kívánják az édességet sem, hiszen elegendő boldogsághormonhoz jutottak a 60 perc alatt. Tudtad? 60 perc jumping fitnesz edzésen akár 1000-1200 kalóriát is elégethetsz! A speciális gumiköteles rögzítésnek köszönhetően a belső szervek rázkódása nagymértékben csökken, ezáltal kíméli a szerveket rögzítő belső szalagokat, fejleszti a koordinációt és a stabilitást. Egy 60 perces edzés tartalmaz kardió, erősítő, egyen-súlyérzék-fejlesztő és nyújtó elemeket. Fokozza az izmok tónusosságát, több izmot mozgat meg 1 óra alatt, mint más fitneszaktivitás. Vidám csoportos mozgásforma. Fokozza az anyagcserét. Rendkívül hatékony az alakformálásban, fogyásban. Jótékonyan befolyásolja a nyak- és hátfájás tüneteit. Maximálisan kíméli a hátgerincet és az ízületi rendszert. Légy mindig nyitott az új mozgásformák megismerésére!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!