Életmód

2015.09.13. 18:18

Egészség, tudatosan

Kulcs egészségstratégiájának részeként nagyszabású Egészségnapot rendeztek szombaton az egészségügyi központban és a Nap Házában.

Körmendi Erzsébet

Az Egészségnapon Jobb Gyula polgármester köszöntötte a megjelenteket, és ajánlotta figyelmükbe a komplex programot, amelyet azért hívtak életre, hogy hozzájáruljon a kulcsi Egészségügyi Központhoz tartozó hét település lakóinak egészségminőség-javításához.

Bozics Éva, Szabóné Ibolya, Ásványi Edit - színes táplálékok

A nap fő szervezője, Illéssyné Dorn Henrietta mozgásterapeuta, a központ munkatársa volt, aki elmondta kérdésünkre válaszolva, hogy a gyógyításon túl fontosnak tartják a kiegészítő szolgáltatásokat, a megelőzést is, hiszen az egészségről egységben kell gondolkodni, ezért is állították össze a település egészségstratégiáját. A szombati programok egyfajta szükségletfelmérést is szolgáltak, hiszen a szűrések, az előadások, a beszélgetések arra is rámutattak, hogy a térségben élő embereknek mire van szükségük, mit igényelnek a testi-lelki jobblétük, életminőségük javítása érdekében. Kiscsoportos foglalkozások keretében nemcsak információit adtak, hanem érzést is - a résztvevők megtapasztalhatták például, milyen a kirekesztettség. Bepillantást nyerhettek a központ egynapos sebészeti műtéti menetében, megtudhatták, mit kínálnak Kulcson az idősgondozás terén. A remek szervezés, a témagazdagság, a több helyszín révén hasznos tudással gazdagodott az is, aki arra volt kíváncsi, hogyan nevelhet boldog gyermeket, esetleg milyen a vércukra, mint az, akit a gyógyfűterápia, szív és érrendszeri betegség, vagy esetleg a homeopátia érdekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!