Életmód

2015.09.11. 13:44

Egészségnap lesz Kulcson: sokszínű és hasznos

Kulcs - A kulcsi egészségügyi központban és mellette, a Nap házában folyamatosan lesznek az előadások, szűrések szeptember 12-én, szombat délelőtt fél tíztől.

Körmendi Erzsébet

Az Egészségnaphoz kapcsolódóan a Kulcs a szívedhez baráti kör szervezésében focimeccs, családi vetélkedő, karate bemutató, palacsinta őrület lesz a Nap Házában folyamatosan. Az intézményben egyébként azonos időpontokban több helyszínen. Például... A teraszon gyógyfű patika lesz 10 órától, és ugyanebben az időpontban a relax teremben az erőfeszítés nélküli, apró mozdulatok gyógyító erejéról lesz szó, a társalgóban a kamasz panaszokat beszélik ki, a sátorban pedig a fogyásról, ízületkímélésről, állóképesség javításáról lesz szó, fél órával késóbb a tárgyalóban dr. Préda István a szív és keringési betegségekről beszél. a kanapé teremben pedig Mindennapi kötéltánc: nőként a világban címmel lesz előadás. A szerteágazó témakörök közül kiemelhetjük a Merre van az én karrier utam? című pályaválasztás, pályamódosítási programot vagy az érintés csodájáról szóló figyelemfelkeltő tájékoztatót.

Az egészségnap gyakorlatilag az egész testet felöleli a természetes gyógymódoktól elkezdve a sebészeti beavatkozásokig. Szó lesz fogászati kérdésekről, a gerinc védelméről, az iskolai egészséges étkeztetésről, a színes táplálékokról, a masszázsokról, oxigénbárról, az életmódváltásról, a hipnózisról, testről és lélekről, a szenvedélyekről, valamint az életmentő technikákról.

A Nap Háza mellett lévő egészségügyi központban fél 10-től kezdődik a szemészeti és bőrgyógyászati szűrés, valamint az állapotfelmérés (vércukor, vérnyomás, testtömeg, súly és has körfogat mérés, valamint emlővizsgálat. A vizsgálatok mellett előadások is lesznek. Elsőként az egynapos sebészet keretében végzett térdműtétekről lesz szó. Utána pedig a méltóságban viselt időskor tekintetében elmondják azt is, hogy Kulcs milyen lehetőségeket kínál a családoknak az idősgondozás területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!