Életmód

2014.07.27. 10:10

Fitnesz akár a medencében is

Székesfehérvár - A vízben végzett mozgásnak többféle célja lehet. Alakformálás, testsúlycsökkentés, rehabilitáció, állóképesség növelés, prevenció és még megannyi más egyéni indok, amiért érdemes kipróbálni egy izgalmas aquafitnesz órát.

S. Töttő Rita

Az aquafitnesz egy gyűjtőfogalom, számos régi és új irányzatával találkozhatunk uszodákban, szállodákban, strandokon vagy wellness centrumokban. Egyik fajtája a mélyvízi aquafitnesz, vagyis az aquajogging , amelyet Székesfehérváron is űzhetünk. Míg úszni úszástudás nélkül és félelemmel telve nem tudunk, addig ez a mélyvízi torna alkalmas azok számára is, akik víziszonyosak vagy csak nem tudnak úszni.

Az aquafitneszt azok is szeretik, akik egyébként nem tudnak úszni árulja el Rusznák Renáta (Fotó: a szerző)

A magyarázat egyszerű: a jogging (futás) során a fej nem kerül a vízbe, így elkerülhető a pánikhelyzet, valamint a foglalkozások partszéli pályán vannak, hogy az, aki eleinte hamar elfárad vagy kezdetben fél, meg tudjon állni, kapaszkodni magyarázza Rusznák Renáta, aquafitnesz oktató. Az eszközök egyik fontos darabja az aquafitnesz öv, amit kifejezetten ezen az órán kell használni, segít a hátnak tartást adni, egyenesedésre ösztönöz és nem utolsó sorban plusz lebegést biztosít, fenntart a vízen. Kellő kitartással, rendszeres, heti 2-3 alkalommal remek eredmények érhetők el a medencében végzett fitnesz segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!