Életmód

2016.03.23. 19:30

Gyakorlati tanácsok a stroke után

Dunaújváros - Takácsné Csór Marianna logopédussal beszélgetett Dr. Schrobár Hajnalka rehabilitációs főorvos hétfőn délután a gyerekkönyvtárban, Beszélj bátran című szakkönyvének másodkiadása kapcsán.

Balla Tibor

Takácsné Csór Marianna arra biztatott, soha ne adjuk fel

A szerző módszerét, melyhez a már 1000 példányban elkelt kötetben feladatlapokat, figyelem és memória fejlesztő részeket és hasznos gyakorlatokat találnak a rászorulók - az agyi érkatasztrófán átesett betegek hozzátartozói és szakemberek is hasznosíthatják a gyakorlatban.

A logopédus szakember szerint nincs reménytelen eset, ám a beteg akarata nélkül hiábavaló a terápia. Fontos, hogy az érkatasztrófán átesett beteget partnerként kezeljék a hozzátartozók, még ha csak hosszú évek után mutatkozik is egy-egy apró eredmény. Fontos tudnivaló, hogy mindegyik betegség önmagában hosszabb, vagy rövidebb időre, olykor egy egész életre megváltoztatja a beteg illetve a környezetében élők életvitelét. Egy új élet kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!