Életmód

2017.02.19. 12:46

Gyengíti a szervezetet a szingliség?

Vadas Krisztina

Multivitamint szedünk, változatosan táplálkozunk, mégis gyenge az immunrendszerünk? Van néhány dolog, amelyekről nem is gondolnánk, hogy negatív hatással van a szervezetre.

Például az egyedüllét is közrejátszhat abban, hogy könnyebben leszünk betegek. De nemcsak a párkapcsolat, a barátok hiánya is közrejátszik ebben. A Carnegie Mellon University kutatói ugyanis megállapították, hogy a magányos tanulók körében az influenza elleni védőoltás által generált antitestválasz gyengébb, mint azoknál, akik nagyobb baráti társasággal rendelkeznek. Továbbá megállapították, hogy a társas kapcsolatok hiánya a hormonháztartás működését is negatívan befolyásolja. A túlsúly sem kedvez a betegségek legyőzésének. Ugyanis fogékonyabbá teheti a szervezetet a fertőzésekre, mivel a test zsírszövete olyan hormonokat állít elő, amelyek aktiválják az immunrendszer gyulladásos válaszát. A testzsír tehát nemcsak a ruhaméretet növeli meg, hanem a gyulladáskeltő vegyületek mennyiségét is a szervezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!