Életmód

2015.08.16. 17:40

Ha bőr alá férkőzik a szőrszál

Aki már szőrtelenítette valamely testrészét, biztosan találkozott a benőtt szőrszál problémájával. Hogyan és miképpen előzhetjük meg, vagy mit tehetünk, ha már megtörtént a baj?

Takács-Horváth Viktória

Különböző szőrtelenítési eljárások esetén, mint az epilálás, borotválás vagy gyantázás, megtörténhet, hogy az újra kinövő szőrszál a bőr alá nő.

Nemcsak csúnya, de fájdalmas is lehet, akár be is gyulladhat, bepirosodhat. Megelőzésképpen próbáljuk ki a radírozást, ugyanis, ha az elhalt hámsejteket eltávolítjuk még a szőrtelenítés előtt, kisebb eséllyel nőhet be a szőrszál alá. Vehetünk a drogériában is testradír, de házilag is készíthetünk cukor és méz segítségével.

Ha mégis benőtt szőrszálra lelnék, először meleg vízbe áztassunk az érintett bőrfelületet, hogy megpuhuljon a bőr. Ezután egy tűt fertőtlenítsünk le és azzal óvatosan, a bőr lehetőleg nem felsértve próbáljuk meg kipiszkálni a szálat, majd ezután újra fertőtlenítsük le a bőrfelületet is.

A szőrtüszőgyulladás kezelését otthon is megkezdhetjük kamillateával vagy teafaolajjal kezeljük a bőrt -, de súlyos tünetek esetén mindenképp forduljunk orvoshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!