Életmód

2015.02.13. 15:10

Hajtetkó, az új őrület - A nonfiguratívtól a Valentin-napi szívecskékig

Székesfehérvár - Egyszerű nonfiguratív mintákat és bonyolultabb ábrákat is tetováltathatunk a frizuránkba , ha akarunk. A trend azok számára is elfogadható, akik egyébként ódzkodnak az örökre szóló megoldásoktól. Ez a tetkó ugyanis lenöveszthető...

S. Töttő Rita

Ahogyan az lenni szokott, ami nálunk új és trendi, az nyugaton már évekkel ezelőtt elérhető volt - így van ez a hajművészet új ágával, a hajtetoválással is. Már a fehérvári utcákon is láthatunk különleges frizurákat hordó fiatalokat, akik büszkén viselik a nonfiguratív mintákat a hajukban.

Nem kell megijedni, nem valódi tetoválásról van szó, hanem egy kreatív vágástípusról, melynek köszönhetően a rövidre nyírt hajba borotválják bele gyakorlatilag a mintákat - árulja el Salacz Kitti székesfehérvári fodrász, aki maga is örömmel kísérletezik ebben a különleges műfajban. Az óvatos duhajok első körben csak néhány csavart ívet kérnek, míg mások már bonyolultabb, sokatmondóbb mintákat szeretnének a fejükre. Nem ritka a csillagos, az állat tappancsos, az arc motívum, de a humoruknál lévők kértek már karácsonyfát is, akik Valentin-napon talán megpróbálkozhatnának a hajba borotvált picike szívecskékkel is.

Majoros Zoltán most egyszerű mintát kért Salacz Kittitől

S mint kiderült, nem csak férfiak, de hosszúhajú hölgyek is kipróbálták már ezt a hajvágást. Van, aki a tarkójánál nyíratja fel kicsit a haját és abba kéri a hajtetoválást. Így, ha leengedi a tincseit, nem látszik semmi az extravagáns frizurából.

De vannak hölgyek - és az urak nagy része is ilyen - , akik oldalt felnyírt hajba kérik a vonalakat. A nagyon bátrak persze az egész fejtetőt körbetetováltatják , az igazi underground figurák pedig a pajeszukat növesztik meg annyira, hogy egy egyszerű, de különleges mintát lehessen bele borotválni. A nagyon extravagánsak pedig még a hajfestést is ehhez a mintához igazítják, azaz eltérő színnel vagy tónussal emelik ki a hajtetoválást.

A hajművészet ezen ága igazi lendületet adhat az utcai trendnek, hiszen a különlegességre vágyó fiatalok úgy lázadhatnak vagy tűnhetnek ki a nagy tömegből, hogy közben üzenetük nem örökérvényű, mégis látványos és kreatív.

A hajtetoválás Magyarországon még csak most kezd elterjedni, de már országos bajnokságokon és egyéb fodrászversenyeken is indulhatnak a hajtetoválók külön kategóriában.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!