Életmód

2015.09.22. 15:08

6 hetes felkészítés kismamáknak és leendő apukáknak

Dunaújváros - Kedden kezdődött, de még hat hétig minden kedden 15 órától várják a kórház dolgozói a kismamákat és leendő apukákat.

Munkácsi Réka

Kedden kezdődött a szülésfelkészítő tanfolyam a kórház földszinti auditóriumában. Szép számmal érkeztek várandós anyukák és leendő apukák, akik mostantól hat héten keresztül járhatnak a foglalkozásokra, ahová bármikor be lehet kapcsolódni díjmentesen. A tanfolyam célja, a szülésre történő felkészülés mellett, hogy megismerkedjenek a kórházzal az osztállyal és az ott dolgozókkal.

Az utóbbi 10-12 évben örvendetesen emelkedett a szülések száma Dunaújvárosban, így egyre nagyobb az igény erre a felkészítésre is, amit most már több éve dr. Szaniszló Ildikó vezet. Dr. Bazsa Sándor főorvos elmondta, hogy a terhesgondozás folyamatosan átalakulóban van, és a Szent Pantaleon kórházban megvannak a modern szülészet feltételi, sőt nemsokára újabb modern szülőszobák lesznek elérhetőek. Szerinte ez a hat hét remek alkalom a születés rejtelmeibe való betekintésre és mindenkinek könnyű és jó szülést kíván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!