Életmód

2015.07.26. 11:12

Kaviárt kívülről és belülről is!

A kaviár a természet különleges ajándéka. Belülről az egészség, kívülről a szépség alapköve.

S. Töttő Rita

A kaviár értékes ásványi anyagok, fehérjék, aminosavak, peptidek természetes forrása, s elfogyasztva hozzájárul szervezetünk jól-létéhez. Ám az elmúlt években a kozmetikai ipar is felfedezte magának, ugyanis sejtépítő hatóanyagait a bőr jól tudja hasznosítani. Lőrinczné Buzás Zsuzsa székesfehérvári kozmetikus mester elárulta a kaviár titkát:

- A kaviár a fiatal élet gyümölcse, nem véletlen, hogy minden olyan anyag megtalálható benne, amely az élethez szükséges. Különösen gazdag fehérjékben, zsírsavakban, ezáltal fokozza a bőr nedvességmegkötő képességét. Vitamin és ásványi anyag tartalma miatt bőrregeneráló, sejtmegújító hatású. Napjainkban a legnépszerűbb luxuskozmetikai alapanyagok egyike.

Bátran alkalmazhatjuk az öregedés késleltetésére, annál is inkább, mivel bőrünk sejtjeinek molekuláris szerkezete megegyezik a kaviáréval világítja meg a különleges anyag előnyeit a kozmetikus, aki gyorsan leszögezi: senki ne gondolja, hogy halszag terjeng a kozmetikában egy kaviáros kezelés alkalmával! A kozmetikusok ugyanis steril ampullát használnak, amely nagyon töményen tartalmazza a kaviár hatóanyagait. A legkorszerűbb és leghatásosabb hatóanyagbeviteli módszert alkalmazzuk, a tű nélküli mezoterápiát, más néven az elektroporációt. Ezzel a módszerrel egyenesen a bőr védőrétege alá, a hámsejtekbe kerülnek az értékes hatóanyagok. Ezért is szükséges a steril ampulla használata árulja el Lőrinczné. A kaviár hatóanyagai persze ott vannak a pakolásokban, szemránckrémekben, maszkokban is, így még sokrétűbb a hatásmechanizmus. Érdemes hát átgondolni ,a szállóigét, mely szerint nem kell mindig kaviár . De, lehet, hogy kell, ha megenni nem is, de magunkra kenni mindenképpen...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!