Életmód

2015.04.12. 15:03

Kímélő méregtelenítés - Nézz ki jobban, érezd magad jobban!

Dunaújváros - A szemetet ki kell takarítani! Kímélő méregtelenítés az Aloe Verával, hogy aztán könnyebb legyen .

Dr. Siposné Gyebnár Éva

Szervezetünkben évente több kilogrammnyi méreganyag halmozódik fel a tartósított élelmiszerekből, a különböző rovarirtókkal kezelt növényekből, a klórozott ivóvízből, a szennyezett levegőből, valamint a vegyipari, a háztartási és a kozmetikai készítményekből. Ezek a méreganyagok rendkívüli mértékben megnehezítik szervezetünk működését. Testünk azonban képes a megtisztulásra, különösen, ha méregtelenítő, tisztítókúrába kezdünk.

A méregtelenítés hagyományosan a tavaszhoz kötődik, pedig nem árt ősszel is beiktatni egy-egy ilyen kúrát. A hatásos kúra legfontosabb elemei a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék fogyasztása, testedzés és válogatott étrend. Számtalan tisztító, méregtelenítő kúrát kínál a szakirodalom, a média, az internet és egyéb fórumok a 2-3 napos időtartamtól akár a 40 napos kúráig.

A számos program közül egy kilencnapos programot ajánlok, amelynek hatásaként energikusabbak lehetünk, egy jobb életminőséget tapasztalhatunk meg. A legfontosabb, hogy hozzunk egy döntést, és következetesen hajtsuk végre a programot. A kúra első két napja a tisztítás, méregtelenítés, az ezt követő hét a fogyás bevezető szakasza. A program végétől, a 10. naptól a folyamatos fogyás szakasza következik.

A kúra kivitelezésében egyik fontos termék az Aloe Vera (Aloe Barbadensis Miller), amely több mint 200 aktív összetevőt, 20 ásványi anyagot, 18 aminosavat és 12 vitamint tartalmaz és számos hasznos tulajdonsága mellett tisztítja, méregteleníti, táplálja a szervezetet, támogatja az immunrendszert.

A kilenc napos tisztító-, méregtelenítő program végrehajtását segítik továbbá a különböző növényi összetevőket és tápanyagokat tartalmazó, zsírbontást, zsírégetést fokozó étrend-kiegészítők, mint például a Garcinia Cambogia kivonatot és krómot; a gluténmentes, vízoldható növényi rostot, fruktooligoszaharidot; a zöld tea, zöld kávébab, guarana növényi kivonatokat és a B- és C-vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítők valamint a vitaminokkal, ásványi anyagokkal dúsított fehérje turmix italpor.

A tisztítókúra során a szervezetnek napi 2-3 liternyi folyadékra van szüksége (ez lehet szénsavmentes víz, gyógytea vagy gyümölcstea) és mozogni kell legalább harminc percet naponta.

Az első két nap némi kihívást jelent, de a továbbiakban már jól fogjuk érezni magunkat. A következő napokban pedig már könnyű, minőségi ételeket fogyaszthatunk.

Ez alatt a kilenc nap alatt lehetőség szerint ne együnk kenyeret, péksüteményt, gabonaféléket, magas keményítőtartalmú zöldséget, gyümölcsöt, rizst, burgonyát, tésztát, csokoládét, nasit, csipszet, olajos magvakat. Ne igyunk tejet, és amennyire csak tudunk, együnk-főzzünk sószegényen!

  • Ha rendszeresen végzünk méregtelenítést és salaktalanítást, a szervezetünk meg fogja hálálni.
  • A méregtelenítés megszabadít a felhalmozott méreganyagtól, nő az energiaszint és a teljesítmény, csökken az álmatlanság, javul az emésztés, a bélflóra helyreáll, csökken a vérnyomás, javul a haj, a köröm állapota és szép, tiszta bőr lesz a jutalmunk.
  • Na és persze némi súlycsökkenés és főleg centikben mérhető csökkenés, hiszen a felhalmozódott salakanyagok távozásával javulni fog az anyagcserénk is. A program csak kilencnapos, kockázatmentes, kortól függetlenül bárkinek ajánlott.






Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!