Életmód

2014.06.25. 15:25

Kulcs a fogyókúrához – Kulcson

Közös főzésekkel, edzésekkel, mentális tanácsadással, sok mozgással és vidámsággal jár a fogyás, ha...

Pekarek János

A Kulcs a fogyáshoz című program több részből áll. Először is fizikai állapotfelméréssel kezdődik, majd egy szakemberekből álló csapat veszi kezelésbe a jelentkezőket. Kétheti bentlakásos tanfolyam alatt dietetikai, azaz étrendi tanácsokat kapnak, majd mentálhigiénés tréningeken vesznek részt. Nincsenek pirulák, mesterséges készítmények! Van viszont egyénenként megtervezett mozgás, egy viszonylag lassú, de hiteles program.

Nem két hét alatt kell leadni a sokszor több tízkilónyi túlsúlyt – hanem két hét alatt terveznek meg hosszabb távú, egészséges étkezést, lelki egyensúlyt és sok mozgást biztosító programot, amelyhez alapszinten hozzá is szoktatják a jelentkezőket.

A szakmai csapat tagjai: dr. Ivánffy Tibor programvezető orvos, dr. Koppány Szilveszter tanácsadó orvos, Debreczeniné Szekeres Erzsébet dietetikus, Illéssyné Dorn Henrietta mozgásspecialista, Gábor Edina pszichológus.

Valamint egyáltalán nem utolsósorban Gelencsér Henrietta főnővér, aki maga is résztvevője lesz a programnak, mivel fogyni szeretne (hiába igyekeztem lebeszélni erről...), fényképekkel dokumentálva saját előrehaladását, többek között az interneten napról napra vezetett blogján.

Debreczeniné Szekeres Erzsébet dietetikus salátakészítés közben: ez lehet a Kulcs a fogyáshoz program egyik kulcsa... (Fotó: Ónodi Zoltán)

Mindeközben ő is megtanulja, hogyan lehet boldognak maradni fogyás közben, hogyan lehet mentálisan megtámogatni ezt a komoly életmódváltást. Megtanulja a saját maga számára legelőnyösebb mozgás- és edzésmódszereket is. A szervezők azt szeretnék, ha minden csoportban tizenkét ember jönne össze. Az első turnus augusztus 4-én kezdődik, tizenhat évnél idősebbek számára: az alapár kétszázezer forint alatt lesz.

Ezután meghívták a tájékoztató résztvevőit egy ebédre: remek sóskaleves pirított kenyérkockákkal, majd milánói spagetti következett. A desszertet már a dietetikus készítette: nem kevésbé remek joghurtos erdei gyümölcs volt. Bemutatóképpen saláták jöttek: jégsaláta citromos tonhallal és rukkola feta sajttal, olívaolajjal, aprómagokkal. Mindkettőt a helyszínen, öt perc alatt készítette el a szakember: kitűnő volt!Vagyis, mondom én: nem baj, ha fogyókúrás az étel, csak sok legyen belőle...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!