Életmód

2017.07.09. 19:40

Lefogyni, de nem mindenáron!

DUNAÚJVÁROS Jáhn Amália a legutóbbi Élet - Stílus nap egyik főrendezője hétről hétre jelentkezik az igazoltan büszke hírekkel: olyan hölgyeket mutat be, akik imponálóan rövid idő alatt sokat fogynak.

Balogh Tamás

Ez lett a fő profilja?

- Igen mára ez lett a fő irány, amiben dolgozok, bár személyi edzőként is vannak feladataim. Egy olyan szalont nyitottam, ahol speciális gépekkel és testkezelésekkel segítünk az ilyen problémákon.

Száz százalékra tudja ígérni, hogy lefogynak az ügyfelei?

- Azt szoktam mondani, hogy a siker a közös, fele-fele arányú befektetésünkből születik. Én hozzáteszem a magam részét, elmondom nekik, hogy mit kell tenniük, és ha ők azt betartják, akkor nyilván le fognak fogyni.

Nem vagyok kegyetlen, mert a vendég saját teljesítőképességéhez mérten állítom össze az edzésprogramot. Leginkább kezdőkkel foglalkozok. Erre a rendezvényre is kihoztam egy kezdő csapatot. Szerettem volna, ha azok is részt vesznek rajta, akik eddig ezt nem merték vállalni.

Az edzésprogramot mindenkinek a saját teljesítőképessége szerint állítják össze

Mi a nehezebb a számukra: a kezdés, vagy az első eredmények után folytatni a kemény feladatokat?

- Mindenkinél más és más. Nyilván, ahogy fogy valaki, nem lesz annyi tartaléka, nem visz be annyi kalóriát, egyre nehezebbnek fogja érezni ezt a kihívást. Megpróbálom ezt a folyamatot nem fogyókúraként, hanem életmódváltásként elfogadtatni velük. Az étkezés alapanyagait cserélem ki egy egészségesebbre. Először a cukrot hagyjuk el és édeskére cseréljük, majd a lisztet zablisztre. És így tovább. A folytatásban mindegyikük egészségesebb összetevőkből álló ételeket fog elfogyasztani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!