Életmód

2014.06.30. 06:16

Mindent ki kell próbálni!

Az újszülött hasfájás minket se került el, igazából nincs okom panaszra, a hasfájás miatt ébren töltött éjszakák száma még így is nulla, de esténként két órás nyöszörgés-sírdogálás azért nyomot hagy az ember lelkén, főleg ha egyébként keveset sír a baba.

Jobbné Vinczellér Anita

Egy eset azonban mindenkinek emlékezetes maradt. Két hónapos babánkkal úgy gondoltuk, jár nekünk egy kis kikapcsolódás a Balatonon, persze a nagyszülők és dédnagyszülők kíséretében, az első nyaraláshoz elengedhetetlen a jelenlétük. Rengeteg jótanácsot kaptam korábban már a hasfájás kezelésére az utcán, a boltban, így az összes - még ki nem próbált - pratikával vágtunk neki az útnak. Köményes tea, melegítő párna, és gyógyszertári csodaszer a táskában, és első nap minden gördülékenyen megy, a megszokott ritmus szerint, na de ami utána következett, azt senkinek se kívánom. Már délután négykor elkezdődött a nyöszörgés, feszengés, gondoltam, előzzük meg a bajt, és annak ellenére hogy anyatejen kívül még vizet sem kapott, most főzök neki egy kis köményes teát, azt mondják, hogy az segít. Akkor mi baj történhet? Néhány kortyot iszik csak, de a hatás nem marad el, bár az igazat megvallva, nem erre a hatásra számítottam.. Rázendít a csöpp gyermek és torka szakadtából üvölt, látszik hogy nagy fájdalmai vannak. Hullámokban jön a fájdalom, görcsöl az apró kis pocak, a család férfi tagjai menekülőre fogják, mert ezt már hallgatni se bírják, a női erők dolgoznak, ringatás, sétálás, éneklés, pocak masszírozás, meleg borogatás hoz némi enyhülést, de az új ötletekről már hallani se akarok. Kis idő elteltével elköszönünk a felmenőktől, bemegyünk a szobába, esti szoptatás, majd büfizés után anya vállán megnyugszik a kisbaba, és a hasfájás úgy repül el, mintha itt se lett volna. De az emléke mindenkiben örökre itt marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!