Életmód

 • cikk kép
  Fehérjehiány okozhatja a gyermekkori ekcémát

  Egy friss kutatás szerint a filaggrin nevű fehérje okozhatja a gyermekkori ekcéma kialakulását - mondta Körmendy Miklós, a Szent Imre Kórház vezető főorvosa hétfőn az M1 aktuális csatornán.

 • cikk kép
  A sokoldalú magnézium (x)

  Az emberi szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlen ásványi anyag a magnézium. A magnézium, ahogy a többi ásványi anyag, energiát nem biztosító, szervetlen tápanyag.

 • cikk kép
  Cseresznyevirágok, avagy testi-lelki egészség?

  Mindennek oka van. Ki ne tudná, hogy mosolyra, kedves hozzáállásra eséllyel várhatunk hasonlót, a türelmetlen, durva megnyilvánulásokat pedig kevesen teszik zsebre egyetlen szó nélkül. De hát miért olyan az ember, amilyen?

 • cikk kép
  A kultikus akadályfutó verseny visszatér

  Ma már szinte hetente rendeznek különféle akadályfutó versenyeket, itthon és más országokban. Ám tavaly történt valami, ami alapjaiban változtatta meg az OCR versenyekről kialakult képet.

 • cikk kép
  Xco, a továbbfejlesztett aerobic

  Az aerobik a fitneszipar első és talán legsikeresebb ágának tekinthető. A hatvanas évek végén indult hódító útjára Amerikából, és ma már többféle változatának hódolhatnak a követői.

 • cikk kép
  Lovas táborok - hova, milyet, mennyiért

  Ha a lovastábor szót beütjük a böngésző keresőjébe, több mint 53000 találatot kapunk. Ennyi tábor ugyan nyilván nincs, de tény, hogy hatalmas a kínálat. Választani pedig nehéz.

 • cikk kép
  Nyomásterápia, hullámmasszázs: segítség a mozgásszegény életmódot élőknek

  Dunaújváros - Rohanó világunkban a legtöbben sajnos kifejezetten mozgásszegény életmódot folytatunk.

 • cikk kép
  Színpompás, finom, egészséges ételek - Így vegyük rá a családot a zöldségfogyasztásra!

  Körkép - A tavasz beköszöntével egyre több friss gyümölcsöt és zöldséget találunk a piacon. Ezek képezik az egészséges étkezés alapját, de sokan nem szeretik nyersen fogyasztani sem a zöldségeket, sem a gyümölcsöket. Mutatunk néhány receptet - ezekkel biztosan megszeretik a kertből kikerülő vitaminbombákat.

 • cikk kép
  Zsírt égetnél? Felejtsd el a reklámígéreteket, hallgass a tudományra!

  Gyakori téma a zsírégetés, “jobbnál jobb” ajánlatokkal bombáz minket a média és az internet, de sajnos a reklámzajban elvesznek a tudományos tények, a fogyás valódi mechanizmusával kapcsolatos tudnivalók.

 • cikk kép
  Az elhízás korán kezdődik? Íme egy friss magyar kutatás eredménye

  Egy friss kutatás szerint a magyarok még mindig az élvonalban vannak, már ami az elhízott nemzetek listáját illeti.

 • cikk kép
  Íme hat gyógynövény stresszes helyzetekre!

  Nem csak a memória és a koncentráció erősítésére, de a gátlásokat okozó feszültség leküzdésére is akadnak olyan természetes lehetőségek, amelyek segíthetnek egy vizsga esetén. Anélkül, hogy a koncentrációképességet befolyásolnák.

 • cikk kép
  Biciklivel jár munkába? Önnél kisebb a rák kialakulásának kockázata

  A munkába biciklizés jelentősen csökkentheti a rákos, valamint a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozás kockázatát - állítják a kutatók.

 • cikk kép
  Már csecsemőkorban kimutathatóak a depresszió jelei

  A legfrissebb kutatások szerint már az életünk első pillanataiban láthatóak annak a jelei, hogy később depresszióval vagy szorongással fogunk együtt élni.

 • cikk kép
  Egy elfeledett húsvéti szokás: a sibálás

  Ráckeresztúr - A régi öregek mesélik, hogy hajdan húsvéthétfőn nemcsak locsolni indultak a keresztúri legények a lányos házakhoz, hanem sibálni is. A maguk fonta sibát a fiúk nagy becsben tartották, különösen, ha szép színes szalagot is kötött rá a kiszemelt leányzó.

 • cikk kép
  Büntetlenül fogyasztható diétás finomság

  Protein és gyümölcspép alapú muffin. Nagyon egyszerűen elkészíthető, kevés hozzávalóval akár a Húsvéti asztalra is.

 • cikk kép
  A kezeletlen szennyvíz mint környezeti bumeráng

  Dunaújváros - A települések egyik legnagyobb környezetvédelmi gondja a háztartásokban keletkező szennyvíz kezelése. Nézetem szerint a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése legalább olyan fontos, mint a vezetékes ivóvízé. Ha nincs csatorna, marad a szennyvíztárolók kiépítése és az időről időre történő szippantás.

 • cikk kép
  Az elektronikus számla

  Dunaújváros - Mostanság gyakran tapasztalhatjuk, hogy a szolgáltatók felajánlják az áttérést elektronikus számlára, amivel a nyomtatási költségek mellett rengeteg papírt is meg lehet spórolni.

 • cikk kép
  Az első mozzanattól az utolsóig - környzetvédelem

  Dunaújváros - A környezet védelme közös érdek, sokat tehetnek javításáért az állami szervezetek, egyének, oktatási intézmények - valamint a cégek is.

 • cikk kép
  Forradalom a minőségi gyorsételért

  Rohanó világunkban gasztroforradalom zajlik. Ennek részeként egyre több fesztivál és vendéglátóhely nyit a street food felé: újraértelmezik a gyorséttermi fogásokat, az utcai evést próbálják minőségi, éttermi szintre felhozni.

 • cikk kép
  Az idén holografikus hajat hordunk

  Mikor Gábor Dénes 1947-ben kidolgozta a holográfia elméletét, biztosan nem gondolt arra, hogy 70 év múlva nők fején jelenig majd meg az eljárás alapján született látványos eredmény, azaz a szokatlan színekben játszó hajfestés.

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...