Életmód

2016.09.04. 17:05

Parlagfűzeszon: itt a csúcsidőszak!

Sokan szenvednek e napokban, hetekben szénanáthás tünetektől. A szakemberek arra figyelmeztetnek: ez a csúcsidőszak.

Szabó Szabolcs

Az erősen allergén parlagfű pollenkoncentrációja az elkövetkező napokban országszerte jellemzően a nagyon magas tartományban alakulhat, és továbbra is magas szintet érhet el a legtöbb helyen a csalánfélék pollenkoncentrációja - közölte még a múlt hét végén az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, amelynek szakemberei kifejtették: a kenderfélék virágporának mennyisége jellemzően közepes, az ürömé, a libatopféléké és az útifűé alacsony, illetve helyenként elérheti a közepes szintet is.

Egy növény, amely sok százezer ember napjait nehezíti meg Fotó: Zsedrovits Enikő

A pázsitfűfélék virágpora már csak alacsony koncentrációban van jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is magas, több helyen nagyon magas szintet érhet el - közölték.

Mint arról már korábban beszámoltunk: augusztus hónapban mintegy másfél millió hektár (!) parlagfűvel fertőzött területet derítettek fel eddig, és 1500 hektáron kellett hatósági eljárást indítaniuk a hatóságoknak Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!