Életmód

2015.02.02. 06:20

Pincék felé kerültek, egy kis gasztrotúrával

Etyek - A pénteki esőzés után ki gondolta volna, hogy másnap igazi túrázó idő lesz? Azok az etyeki fiatalok, akik szó szerint gasztrotúrára hívták az érdeklődőket!

S. Töttő Rita

Január 31-én először rendezte meg pár helyi fiatal a téli etyeki túrának nevezett programjukat, amelynek a Körpince volt a kiindulópontja és a boti kápolna a célállomása. Nem is véletlenül, hiszen a kápolna, ez a több mint ötszáz éves csoda, Etyek határában a halastó völgye felé emelkedve nem a legszebb éveit éli.

Többek közt Megyeri Kitti, Garaguly Máté s ifj. Orosz Gyula vezette végig a túrázókat, akik forralt boroztak, sajtot ettek és egy kis édességnek a palacsintát falatoztak
Fotó: Kiss Dániel

- A boti kápolna megmentésre vár és sok lehetőséget tartogat magában, hiszen mind az épület, mind pedig a környezete turisztikailag, kulturálisan és vallásilag a környék főszereplője lehet - árulta el Kiss Dániel, az egyik főszervező, aki, társaival együtt az Újhegyre is elvezette azokat, akik csatlakoztak hozzájuk. S hát mi a legjobb motiváció egy ilyen rideg januári kirándulás alkalmával? Hát persze, hogy a széles gasztronómiai választék, a sajtút állomás sajtjai, a ribizli bor és a palacsinta... A fiatalok már most tervezik a következő túrát, amellyel még több embernek mutathatják meg a község értékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!