Életmód

2016.03.29. 18:06

Sportmelltartó - a nők legjobb barátja (x)

A rendszeres testmozgás fontosságára lépten-nyomon felhívják figyelmünket.

Nőként a legtöbben fontosnak tartjuk, hogy a sport segítségével tartsuk karban testünket. Miként azonban a megfelelő futócipő és edzőruha megtalálására is hangsúlyt helyezünk, nem mehetünk el a sportmelltartó kérdése mellett sem.

Szerintem nincs olyan rendszeresen sportoló nő, aki ne élte volna már át a sportmelltartó vásárlás stresszes folyamatát. A legtöbb bolt tele van csúnya, kényelmetlen, durva anyagú darabokkal, amik valahogy annak ellenére szorítják ki belőlünk a szuszt, hogy semennyi támaszt nem nyújtanak. Az elmúlt néhány évben már javuló tendenciákat figyelhetünk meg, de számomra az ideális megoldás még mindig az online rendelésben rejlik. A kedvenc darabjaimat a lascana.hu fehérnemű webáruházban találtam meg, és szerintem erről a gyöngyszemről minden nőnek tudnia kell.

Nem ciki a sportmelltartó!

Korábban sokan azért nem kedvelték a mára már alapdarabnak számító sportmelltartót, mert - finoman fogalmazva - megjelenését illetően sokáig nem éppen a legszebb volt. Manapság azonban a gyártók olyan igényes darabokat alkotnak meg, melyek nem csak kényelmesek és praktikusak, de bizony igencsak mutatósak is. Az otromba, nőietlen ruhadarabok ideje lejárt, s legtöbben akkor is szeretünk csinosak lenni, ha sportolásról van szó. Ezt a célt szolgálja a sportmelltartó, amely megfelelő tartást biztosít a keblek számára. Nekem nagy segítséget jelentett ez a cikk abban, hogy kiválasszam a testemhez legjobban illő sportmelltartót.

Kényelmes edzés nagy mellekkel? Lehetséges!

A férfiak, és a kisebb mellű nők hajlamosak azt hinni, hogy a nagy mellek csupa előnnyel járnak. Sportolás közben azonban hihetetlenül kényelmetlen tud lenni, ha dús keblekkel lettünk megáldva, ezért nélkülözhetetlen számunkra egy jó sportmelltartó. A hagyományos melltartók nem biztosítják a mellek számára azt a tartást, mely megóvná a kötőszöveteket, a bőr állapotát a megnyúlástól. A sportmelltartó a testhez szorítja a kebleket, így azok nem akadályoznak a mozgásban, és a vállakra nehezedő teher is csökkenthető ilyen módon.

Izzadás és bőrbetegségek? Felejtse el!

A sportolás során az intenzív megterhelés következtében az izzadság gyakran a mellek közé folyik. Ha ez huzamosabb időn keresztül történik, úgy a bőrt kimarhatja az, hogy a befülledésből eredő kellemetlen bőrproblémákról már ne is szóljunk. A mai sportmelltartó típusok legtöbbje már olyan anyagból készül, amely gondoskodik az izzadság elvezetéséről, és ez által a bőr épségének megóvásáról. A komfortos viseletnek számító sportmelltartó tehát nem csak a fájdalommentes mozgás szabadságát biztosítja, de az egészséges bőr érdekében is sokat tehetünk segítségével.

Úszás mellé praktikus fürdőruha

A természet újjáéledésével és a tavasz megérkezésével egyidejűleg mind több időt töltünk a szabadban, és gyakran választjuk sportolás mellé is a közeli parkokat, zöldövezeteket. Futás, kocogás, csapatjátékok mellé éppen úgy nélkülözhetetlen a sportmelltartó, mint akkor, ha konditermi edzésről van szó. Az ízületkímélő sportok és a víz szerelmesei számára a hagyományos sportmelltartó helyett a megfelelő fürdőruha ajánlott. Ma már korántsem törvényszerű, hogy úszáshoz csak az egyrészes megoldás bizonyul megfelelőnek. A bikinik között is megtalálhatóak olyan sportosabb fazonok, amelyek biztonságos tartást nyújtanak a melleknek, de ugyanakkor a nőiességet sem nélkülözik. Nagyon sok múlik a minőségi anyagon és a szabásvonalon, de a minták és színek trükkös egyvelegével is sokat tehetünk a vonzó alak érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!