Előszállás

2017.01.13. 22:10

A fejlesztéseket önerőből valósították meg

Előszállás - A község aktív közössége nem csak a programokban aktív, tevékenyen részt vesz a településfejlesztésben is.

Balogh Tamás

- A civil szervezetek a közösségi életünk mozgatói. Szerencsénk van, mert több civil szervezet is munkálkodik a településünkön. Köztük található a Rozmaring Nyugdíjas Klub, a Hagyományőrző Egyesületünk és a színjátszó csoportunk.

Ezek tevékenysége sokat javít a falu közösségi életén. A működésüket az önkormányzat is támogatja - emelte ki évet az értékelő interjúban Farkas Imre, Előszállás polgármestere, aki nemcsak településvezetőként ismert, hanem a község amatőr színjátszó csoportjának tagjaként is.

Elmondta: - A művelődési ház felújítását az idén a vizesblokk és a fűtés felújításával folytatjuk. Ez az intézményünk nagyon sikeres, egyre többen látogatják a programjait, ezért szükséges volt a munka elvégzése.

Farkas Imre polgármester is szerepel a híressé vált amatőr színjátszó előadásában, A fülemülében Fotó: Zsedrovits Enikő

Addig nyújtózkodnak, amíg a takarójuk ér. Központi forrásból, pályázatok útján nem jutottak pénzügyi lehetőségekhez, ezért olyan feladatok elvégzésébe kezdtek, amihez elegendő volt a saját keretük.

- Azt kell, hogy mondjam: nem panaszkodhatunk. Pályázatot nem nyertünk, aminek az volt az oka, hogy nem is volt olyan, amin mi is indulhattunk volna. Amiket pedig beadtunk, azokat visszautasították. A fejlesztéseinket önerőből valósítottuk meg - mondta a polgármester. Folytatásként hangsúlyozta: - A legköltségesebb projektjeink közül figyelemre méltó a művelődési ház teljes, valamint az óvoda tetőszerkezetének részleges cseréje. Ezenkívül néhány utunkat is felújítottuk, és a konyhánkba tudtunk egy új sütőszekrényt vásárolni.

- A művelődési ház felújítását az idei évben a vizesblokk és a fűtésrendszer felújításával folytatjuk. Ennek az intézményünknek nagyon sikeres a működése, egyre többen látogatják a programjait, ezért szükséges volt a munka elvégzése. Az épületet még a hatvanas évek elején építették, és azóta jelentősebb belső felújítására még nem került sor - folytatta Farkas Imre. Hozzátette:

Érdekes vetélkedővel kezdődtek tavaly a Szállás-napok

- A gyerekeink a jövőnk zálogai. Az iskola ugyan nem hozzánk, hanem a KLIK-hez tartozik, de a segítségünkre szorul. Költünk rá, mert a mi gyerekeink járnak oda, és az ő körülményeiken próbálunk javítani. Az elmúlt évek alatt lépésről lépésre haladtunk.

Az épület először külső szigetelést és festést kapott, majd rendbe hozattuk a tornaterem világítását, tavaly pedig az öltözőkkel együtt a festését és a parketta lecsiszolását is elvégeztettük. Ugyanez az óvodára is igaz, folyamatosan fejlesztjük azt is. Ott még az elektromos hálózat egyik részének a cseréje és a játszóterük további felújítása várat magára.

- A civil szervezetek a közösségi életünk mozgatói. Szerencsénk van, mert több civil szervezet is munkálkodik a településünkön. Köztük található a Rozmaring Nyugdíjas Klub, a Hagyományőrző Egyesületünk és a színjátszó csoportunk. Ezek tevékenysége sokat javít a falu közösségi életén. A működésüket az önkormányzat is támogatja - emelte ki. A segítségnyújtásról szólva megtudtuk tőle:

- A karácsonyi időszakban minden hetven év fölötti polgárunknak egy ajándékcsomagot tudtunk juttatni, és a Mikulás csomagjait is ki tudtuk egészíteni, amit a kicsiknek szántunk a Gyermek és Ifjúsági Alapítvány szervezésében. Közbiztonságunkat, bár voltak kisebb ügyeink, de alapjában véve jónak mondhatom. Jelenleg a fatolvajlást próbáljuk megszüntetni. Jelenleg a szociális tűzifa kiosztását szervezzük, A rászorulók két ütemben juthatnak hozzá a nekik járó mennyiséghez.

Összefoglalva: soha ne legyen rosszabb évünk a tavalyinál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!