Előszállás

2015.05.06. 13:43

A fodrozó víz kissé zavarta a halakat...

Előszállás - Horgászversenyt rendeztek a népszerű túzoki tavon, a május elsejeire kupára mintegy negyvenen jelentkeztek. Bár a szél bezavart, de itt-ott kapás is volt...

Rankasz Brigitta

Előszállást a 61-es út szeli ketté. Cece felé haladva, a falutábla után balra kanyarodva az első földúton, a Túzok elején található csodálatos horgásztóhoz érünk. Közkedvelt helye ez a családoknak, s nem múlik el május elseje, augusztus 20-a nagyon régóta itt horgászverseny nélkül.

Az elmúlt pénteken is így volt ez, az egyesület vezetősége több segítővel együtt már kora reggel az előkészületekkel foglalkozott. A kandikáló napsugár ugyan erőlködött, s csalogatta a versenyzőket, akiknek vállalkozó kedvével nem is volt baj az erős szél fodrozta víz azonban igencsak megnehezítette a dolgukat.

A május elsejei horgászverseny nő győztese, Tanács Pálné, és segítői: mellette Vivien unokája, mögötte Farkas Luca

Több mint negyvenen neveztek a versenyre, természetesen a családtagok is segítettek csalogatni a kopoltyúsokat, de ezúttal nem mindenkinek került a szákjába hal.

Már a tó szélén járt a hír, hogy a nőknél a dunaföldvári Tanács Pálné az esélyes a győzelemre.

- Három éve nevezek a versenyekre, nagyon szeretek Előszállásra járni. A családdal együtt jókat pihenünk a tó partján. Csemegekukoricából készítek csalit. Most egy két kilogrammos pontyot és egy kilencszáz grammos dévérkeszeget fogtam - mesélte a horgászat szerelmese, aki mit sem sejtett arról, hogy a dobogó első helyére kerül majd, csupán élvezte a pecázás nyugalmát. A hölgyek között őt követte Nyúl Józsefné és Fülöp Józsefné dobogón.

A gyermekek közül Bíró Dániel, ifjúsági kategóriában Tercsi Richárd, a felnőttek közül pedig Hujber János került az első helyre, mindhárman jelentősen megelőzték a többieket. A vándorserleg tulajdonosa egy évig szintén Hujber Jánoshoz lett.

Természetesen a jó hangulatot az eredmények nem befolyásolták, hiszen mindenki finom ebédet kapott, s jóízű beszélgetésekkel folytatódott a nap, egészen addig, míg a hideg szél kedvét nem szegte az egybegyűlteknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!