Előszállás

2014.12.03. 18:35

Beszámolt az egészségügy

Előszállás - November 26-án 17 órától rendezte soros ülését a település képviselő testülete a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében ahol több, a lakosokat érintő fontos témában is döntöttek az elöljárók.

Rankasz Brigitta

Idén is támogatják a diákokat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat keretében, illetve a szociálisan rászorultaknak a törvény által meghatározott feltételeknek megfelelően szociális tűzifát adnak.

Szerencsés helyzetben vannak a településen élők az egészségügyi szolgáltatásokat illetően. Az önkormányzat biztosítja dr. Reiter Gábor szülész-nőgyógyász és dr. Stingli Erzsébet gyermek- szakorvos helyi rendelését, ezen kívül dr. Vékás Andrea fogszakorvos is a településen rendel. Ők, illetve dr. Kádas Zsófia háziorvos, Sziliné Presszer Anita védőnő és a Nagyvenyimen működő orvosi ügyeletet biztosító Emergency Service KFT képviselője számolt be a helyi egészségügyi szolgáltatások működéséről.

A jövő évi költségvetési koncepció sok változást hoz, Farkas Imre polgármester szerint takarékos gazdálkodást folytatnak majd mert takarékoskodniuk kell,,. Egy biztos, a Hagyományőrző Szállás Napokat májusban megrendezik, és 2015-ben is támogatják a civil szervezeteket, de csak a csatornaberuházás befejezése után gondolkodhatnak fejlesztésekben.

Előszálláson az idén két adónemet, a magánszemélyek kommunális adóját és a helyi iparűzési adót vetették ki. A magánszemélyek kommunális adója jelenleg alacsonyabb mértékű, mint a törvény által megengedett, de ennek további növelését nem javasolta a testület, mivel a lakosság nagy részének a jelenlegi adótétel megfizetése is nehézséget jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!