Előszállás

2017.03.22. 22:35

Boszorkányosan,de nagyon szeretve - Báloztak Előszálláson

Előszállás - Bálból sokfélét rendeztek az idei szezonban is. Az előszállásiakéra érdemes volt aludni egyet, hogy visszagondolva rá, újra érezhessük az egybegyűltek vidám baráti társaságát és jószívű adakozásukat.

Balogh Tamás

Az előszállásiak a saját, jól bevált szokásaik szerint szervezkedtek, minden részletet alaposan átgondoltak, és igaz, hogy mindenkitől kértek egy kis segítséget, de cserében egy nagyszerű mulatsággal szolgáltak.

Kiváló ritmusérzékkel az ünnepi vacsora előtti óriási sürgés-forgásban kértük meg a remek jelmezét stílusosan és büszkén viselő Szerencse Jánosnét, az Előszállási Patakparti Óvoda vezetőjét - mint főrendezőt -, hogy meséljen nekünk a farsangolós titkaikról!

- Általában igazi vidám esemény szokott lenni a mi bálunk. A társaság már évek óta visszajár. Van olyan, akinek már a középiskolából is elballagott a gyereke, talán már dolgozik is, de mivel egyszer jól érezte magát nálunk, máig visszajár - mondta a vezetőnő. Majd folytatta:

Szerencse Jánosné óvodavezető is jelmezt öltött a mulatságra Fotó: Balogh Tamás

- Ez a huszonnegyedik jótékonysági bálunk, aminek a bevételét mindig az óvodára fordítjuk. Szerencsére nagyon sokan, a helyi vállalkozók és a polgárok is támogatnak bennünket. Mindig meghatározzuk azt a célt, hogy mire költsük el az összegyűjtött összeget. Volt olyan, hogy három évi báli bevételből bútoroztuk be az akkor elkészült épületrészünket. Tavaly bútorokat újítottunk fel, és beépített szekrényeket építettünk a fellépőruháinkhoz.

Ugyanis működik egy néptánc-népi játékok csoportunk Jézsó Istvánné Éva néni vezetésével, akik a település rendezvényein lépnek fel. Emiatt nagyon sokféle színpadi öltözékkel dicsekedhetünk, mint ahogy a műsorainkra is, nagyon büszkék vagyunk. Úgy járunk, hogy bár hat éve hozzáépítettek az épületünkhöz, de lassan már megint nem férünk el! A létszámunk persze közel állandó, hiszen jelenleg is három csoportra való gyerekünk van, de a holmijaink folyamatosan gyűlnek!

Boszorkányos hangulatban voltak a hölgyek a mulatságon Fotó: Balogh Tamás

A jótékonysági bállal kapcsolatosan elmondta Szerencse Jánosné, hogy az első alkalommal körülbelül százhúszan voltak, de előfordult olyan is, amikor a bál hetében még százan se, de a mulatság napjára mindig összeállt a társaság. A mostani alkalommal annyira teltházasok, hogy sok jelentkezőt hely hiánya miatt vissza kellett mondaniuk pedig még a színpadra is terítettek. Persze a táncparkettet ki kellet hagyni, mert ennek a társaságnak arra is nagy szüksége van!

- Ezeken az eseményeken elsősorban a gyerekeink szoktak fellépni, de két éve már valamennyi dolgozónk szerepet kap a közös műsorunkban. Most jött meg a bátorságunk. Ilyenkor az egész társaság együtt vacsorázik. Az étel az óvoda konyháján készül és a felszolgálást mi végezzük, a műsorban látott jelmezünkben. A zenészünk már nagyon régóta ugyanaz a személy a Horváth Csabi, aki nagyon jó hangulatot tud csinálni ezért a tánc hajnalig tart - zárta gondolatait az előszállási óvodavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!