Előszállás

2014.08.20. 19:15

Előszállás polgárává fogadom!

Az elmúlt egy évben született gyermekek, vagyis a legifjabb lakók Előszállás polgárává fogadása tette még emlékezetessé a település huszadikai ünnepségét.

Markovics Dávid

Kisgyermekek zsivajától volt hangos augusztus 19-én, kedd délután az előszállási Kossuth Lajos Művelődési Ház. Ugyanis ezen a napon fogadták polgárrá a 2013.augusztus 1. és 2014.június.30 között született gyermekeket, akik szüleikkel, rokonaikkal együtt részt vettek az államalapításunk évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségen.

Farkas Luca és Tábi Sára is fellépett az ünnepi műsorban

A települési rendezvény Farkas Imre polgármester ünnepi beszédével kezdődött, majd az ünnephez illő verseket és dalokat halhatott a szép számmal összegyült közönség, többek között Farkas Lucától, Tábi Sárától, Papp Marcellától, Péja Barbarától és Makovics Dávidtól.

A színvonalas műsor után következett a tizenkilenc újszülött kisgyermek polgárrá fogadása. Az esemény tiszteletére virágot és emléklapot, valamint vásárlási utalványt vehettek át a szülők a polgármestertől.

Farkas Imre polgármester Előszállás polgárává fogadta Nagy Zsoltot is, aki szüleivel együtt látható a fotónkon (Fotó: Markovics Dávid)

Végül, de nem utolsó sorban az immár második alkalommal megrendezett kenyérsütő verseny eredményhirdetése zárta az ünnepséget. Összesen hét kenyérrel neveztek be az előszállásiak a megmérettetésre, a zsűri több szempontból is értékelte az elkészült vekniket számított a kinézet, az íz és állag. Végül a harmadik és a második helyezett egyaránt Kerlang Ferencné kenyere lett, az első pedig a Hagyományőrző Nyugdíjas Klub. A helyezettek oklevéllel és egy üveg borral lettek gazdagabbak. A szervezők remélik, jövőre dupla ennyien neveznek majd. Az ünnepség végén a résztvevők megkóstolhatták a finom kenyereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!