Előszállás

2015.01.14. 18:05

Gerinctréninggel a megelőzésért

Előszállás - Speciális gerinctréning-sorozat kezdődik február elején a település művelődési házában.

Rankasz Brigitta

A mai, rohanó világban sokszor érezzük, hogy fáj a vállunk, hátunk,egyre rosszabb a tartásunk, s mire észrevesszük megfelelő szakember segítsége nélkül már nehéz a harmóniát újra visszaállítani. A falusi embernek pedig általában utaznia kell, ha megfelelő szakemberre van szüksége.

Különösen jó kezdeményezés hát az Előszálláson induló speciális gerinctréning, amelynek első foglalkozása a Kossuth Lajos Művelődési házban február 5-én lesz Dorn Henriette vezetésével.

A tapasztalt szakember nyolc héten át tanítja az önkorrekciós gyakorlatokat, önmasszázs technikákkal és fájdaloműző fogásokkal ismerteti meg a résztvevőket.

- A nyak, hát- és derékfájdalmainak csökkentése, az elengedés, az ellazulás testi érzetének megtapasztalása a belső gyógyító erőforrások aktivizálása is fontos szerepet kap a kétórás foglalkozásokon. A program a testi tudatosságot is erősíti, célja, hogy mindenki lássa, mit tud tenni önmagáért, a fájdalmak megszüntetéséért, de elsősorban a megelőzésért. A kontrollált izommunkával végzett gyakorlatok feltöltik a lelapult porckorongokat, távolítják az egymáshoz közel került csigolyákat, nyújtják és erősítik az izmokat. A mozdulatok hatékonyságát relaxációs, vizualizációs technikákkal, belső képek előhívásával is támogatjuk sok más egyéb mellett a tréning ideje alatt, amit utána otthon önállóan folytathatunk - mondta el a szakember.

A kiscsoportos foglalkozásra Daruszentmiklósról és Nagykarácsonyról is várja a jelentkezőket Dorn Henriette a 06 20-9621 308-as telefonszámon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!