Előszállás

2014.05.07. 17:20

Horgászok majálisa Előszálláson

Az első májusi nap hajnali sugarait gyönyörűen tükrözte vissza a tó vize, a békák hatalmas kórusa reggeli szokásos szerenádjára készült. Nem sejtették, hogy ma nekik nem lesz ünnep, hiszen Előszálláson a Horgásztónál a szokásos május elsejei versenyre rakja össze szerelékét közel 50 elszánt horgász.

Rankasz Brigitta

A vezetőség évente kétszer rendez versenyt, s hogy a kapás jó legyen április 28-án négy mázsa halat is telepítettek. Három kategóriában indultak a nevezők, 60 kg halat fogtak ki. A gyermekeknél első helyezett Szántó Zoltán, második Fülöp Attila, harmadik Fülöp Zsombor. A hölgyek közül Farkas Mónika állt a dobogó legfelső fokán, őt követte Tanács Pálné és Horváthné Szabó Eszter. A felnőtt férfiak győztese Kirilla István lett, második Nyul Miklós, a harmadik helyezést Nyul Tamás érte el.

A mérlegelés és az eredményhirdetés után a közel 400 vásárolt tombolából húzták ki a nyertesét egy orsóval felszerelt horgászbotnak, de gazdára talált még sok más nyeremény és vállalkozói felajánlás is. A hatalmas bográcsban főtt krumpligulyás mind elfogyott.

A szervezők , az Előszállási Horgász Egyesület örömére ezen a napon közel kétszázan majálisoztak együtt kicsik-nagyok, családok, baráti társaságok ezen a napsütéses május elsején.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!