Előszállás

2013.11.21. 07:56

Jó borhoz járt a dal

Előszállás - Sokat tesz Előszállás értékeinek megőrzéséért és a gyerekekért a hagyományőrző nyugdíjasok klubja.

Rankasz Brigitta

Az Előszállási Hagyományőrző Nyugdíjas Klub november tizenhatodikán tartotta évzáró bálját.

Meghívták azokat a családokat, támogatóikat és civil szervezeteket is, akik év közben segítették a munkájukat. Ezen kívül fontos cél volt, hogy így év vége tájt, egy hangulatos, nótázós estét töltsenek együtt a tagok, s értékeljék az eltelt időszakot. Nyúl Mihály a fontos momentumokat vidám verses csokorba kötötte.

Aki pedig a társaságnak húzta: Szuszits Béla. Fotó: Rankasz Brigitta

Szencziné Böbi köszöntötte a vendégeket. Elmondta: hat éve tevékenykedik a csapat, a faluban szinte minden civil szervezettel dolgoztak már együtt. Fő tevékenységük a hagyományőrzés, a régi bútorok, használati tárgyak gyűjtése. Több kiállítást is szerveztek már a községben, hogy megmutassák az ősi örökséget, hogyan éltek szüleink, nagyszüleink, dédszüleink. Szép helytörténeti gyűjteményük van már.

A kastélyban konyhát, tisztaszobát rendeztek be falunapra, mely a mai napig látogatható, a kiállított mezőgazdasági eszközökkel együtt. Készítettek méteres kalácsot a falu lakóival közösen, s évente megrendezik a gyermekeknek a húsvéti nyusziváró játszóházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!