Előszállás

2015.04.22. 16:34

Kedvenc verseiket szavalták

Előszállás - A KLIK Dunaújvárosi Tankerületének Mezőfalván rendezett szavalóversenyén az Előszállási Árpád Fejedelem általános iskolát nyolc diák képviselte, akik a helyi versenyeken a legjobban szerepeltek.

Rankasz Brigitta

Közülük Farkas Réka, 3. osztályos első helyezést ért el korcsoportjában, felkészítő tanára Jákli Ferencné volt. Szemler Zsófia negyedikes kislány pedig a dobogó harmadik fokára állhatott, őt Bruzsáné Élő Évával készült.

Szemler Zsófia és Farkas Réka szép sikert ért el. Fotó: R. B.

– Ragyogó verseny volt, nagyon tetszett a vendéglátás, és a jó szervezés – mondta el Zsófi, aki már most határozott véleményt nyilvánít az élet dolgairól, s Lackfi János, Dorottya legyőzi a hisztit című versét szavalta.

Réka Simon István Mirza című költeményével került a dobogó legmagasabb fokára. Versválasztásánál fontos szempont volt, hogy imádja a lovakat, rendszeresen lovagol, így a versben Mirza elvesztése különösen mély érzelmi hatással volt rá. A mezőfalvi verseny pozitívumaként emelte ki, hogy minden résztvevő ajándékot kapott, nem csak a helyezettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!