Előszállás

2014.04.09. 15:50

Ötvennyolc művel neveztek az előszállási iskolások

Előszállás - Vers- és meseíró pályázatot hirdetett az Árpád Fejedelem Általános Iskola diákjainak a Költészet napja alkalmából a múlt héten.

Rankasz Brigitta

Serák Gabriella az intézmény pedagógusa gyűjtötte össze az elkészült remekeket, ő az ötletgazdája is a pályázatnak.

Az iskola poétáinak fantáziája azonnal megmozdult. Közülük többen már régóta írnak, kész gyűjteményük van. Közel harmincan 58 írással neveztek, ezzel nagy örömet szereztek tanáraiknak.

A zsűri minden korcsoportban külön minősítette a munkákat, arany, ezüst és bronz oklevéllel.

A verseket kedvenc kutyusok, lovak ihlették, de többen írtak az iskoláról, évszakokról és a barátságról. A nagyobbaknál már érzékeny, romantikus sorok készültek a szárnypróbálgató szerelmekről is. Sokan írtak mesét is, a főszereplők itt is leginkább kis kedvencek voltak.

Április 8-án az ünnepélyes eredményhirdetésen Arany minősítést kapott Sonkoly Bence, Madár Lilla, Szalai Leila, Majer Virág, Magyar Viktória, Szirbek Aletta, Bukor Barbara, Györki Lilla, Németh Gréta és Sonkoly Bálint.

Szalai Leila, Madár Lilla, Györki Lilla, Bukor Barbara, Németh Gréta, Szirbek Aletta, Magyar Viktória és Sonkoly Bence (balról jobbra) arany minősítésű műveket írtak (Fotó: Rankasz Brigitta)

Szirbek Aletta negyedikes kislány, versekkel és több mesével is pályázott. Egyszer egy macska úgy gondolta, túl unalmas az élete, mert egy házban kuksol, és csak alszik. Elhatározta, hogy világot lát.... így kezdődik A sós perec című története, amelyben Spagetti és Csíkos, a két cica éhes vándorlását és a pékkel való megismerkedést meséli el.

Lehet, hogy hamarosan hallunk még a hírességeink felől, talán még könyvesboltban is ránk köszön egyszer egy borítón nevük, mert nem csak a mesékben, az életben is bármi megtörténhet ha erősen hisszük...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!