Előszállás

2014.11.23. 15:40

Interaktív foglalkozás volt az iskolában

Az iskola egyórás interaktív környezetvédelmi foglalkozásán mindenki elvégezte a Forgó Morgó tesztet is

Rankasz Brigitta

Előszálláson, az Árpád Fejedelem Általános Iskola diákjainak november 12-én Mészáros Fanni, a CECED Magyarország Egyesülés vezetője interaktív foglakozás keretében mutatta be azokat a módszereket, mellyel hatékonnyá tehetjük a vásárlást a használatig. Olyan témákról is szó esett, mint az, hogy hazánkban, bármennyire hihetetlen is, 120 ezer tonna elektromos hulladékot halmozunk fel egy évben!

A diákok egyetértettek abban, hogy új berendezés vásárlása esetén kisebb fogyasztásút, energiatakarékosat érdemes választani. Megtanulták mit mutat az energiacímke, s mi számít veszélyes hulladéknak. Az is kiderült, ez a korosztály már sokkal többet tud ezekről a dolgokról, mint azt gondolnánk. Például: rengeteg pénzt megtakarítunk, ha vásárláskor jól döntünk, s utána takarékosan használjuk elektromos eszközeinket - állították szinte egyöntetűen.

A gyermekek, életkori sajátosságaiknál fogva igen fogékonyak az új ismeretekre, ez az alkalom a játékos tanulásról szólt, s talán a fiatal generáción keresztül sikerül majd a szülőket is elérni, akiknek bizony, érdemes az egyesület honlapját felkeresni, mert a hasznos információkon kívül ott másként is segítik a környezettudatos vásárlást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!