Előszállás

2016.07.28. 14:54

Marika néni nehéz élete, szép kertje

Előszállás - Kilenc évtizedet megért polgárát köszönteni bármelyik településnek nagy szó, dicsőség: a szállásiaknak is!

Munkatársunktól

Szép kor, szoktuk mondani arra, aki megéri a hetven, a nyolcvan évet. Még szebb kor a kilencven esztendő!

Kilencven esztendős polgárát ünnepelte július 26-án Előszállás: Fülöp Sándorné Fábián Mária 1926. július 26-án született Herczegfalván, hatgyermekes család harmadik gyermekeként.

Farkas Imre polgármester július 26-án köszöntötte fel Fülöp Sándornét, aki aznap ünnepelte 90. születésnapját.

Az ünnepelt, Fülöp Sándorné Fotó: Amatőr felvétel

Édesanyját, aki a hatodik gyermek születésekor a kicsivel együtt elhunyt, korán elveszítette. Így rá maradt két öccsének nevelése és a ház körüli munka. Bátyja és nővére napszámba jártak dolgozni, míg ő az otthoni munkát végezte. A hat elemit Előszálláson, az öreghegyi iskolában végezte el. 1955. november 19-én kötött házasságot Fülöp Sándorral, akivel közel 47 évig éltek boldog házasságban. Egyetlen közös gyermekük született, Marika. 1964-ben a dunaújvárosi MÁV-hoz került dolgozni, mint kocsitisztító, onnan ment nyugdíjba. Sokan hívták napszámba dolgozni, a háza körül megtermelt zöldséget, gyümölcsöt Dunaújvárosba hordta eladni, a piacra. Ezt a „kofáskodást" 85 éves koráig végezte!

Mariska néni mostanában sokat gondol a régmúltra, sokszor elkeseredik azon, hogy milyen nehéz sorsuk volt. Legjobban az bántja, hogy már nem tudja a kertet művelni.

A születésnapot szűk családi körben, lányával, unokájával és dédunokájával ünnepelték. Ám nem csak a polgármester, hanem majdnem az egész falu szeretettel gondolt rá!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!