Előszállás

2015.03.04. 17:55

Megújult a fogorvosi rendelő

Előszállás - Három település, Daruszentmiklós, Nagykarácsony és Előszállás testülete már régen döntött arról, hogy lakóinak fogorvosi ellátását közel ötezer embert érint Előszálláson, a Balatoni úti rendelőben oldják meg közösen.

Rankasz Brigitta

Nagy könnyebbség ez a falvakban élőknek, hiszen így nem kell Dunaújvárosba utazniuk emiatt. Az együttműködés jó, azóta is Előszállásra járnak a települések lakói.

Tavalyi júliusától személyi változás is történt, dr. Vékás Andrea látja el a fogorvosi teendőket asszisztensével, Megyesi Dominikával. A doktornő már akkor jelezte, szükségesnek látja a gépek cseréjét és az eszközök frissítését a színvonalasabb ellátás érdekében.

Az egyeztetések után Előszállás Nagyközség Önkormányzata már a tavalyi évben kétmillió forintot fordított a fogorvosi szék előtörlesztésére, decemberben pedig megkezdődött az épület belső felújítása, s folytatódott az eszközbeszerzés, ami idén a településnek 5,8 millió forintjába került. A beruházás 2/3 részt önkormányzati és 1/3 részt a doktornő saját költségeként valósult meg.

Dr. Vékás Andrea fogszakorvos az új rendelőben

- Úgy gondolom a fogorvosi rendelő teljes körű, korszerű felújítása nagy lépés és hatalmas eredmény a község életében. A régóta meglévő bútorzat, és elavult, leamortizált fogászati kezelőegység jócskán kiszolgálta az éveket és be kellett látni, hogy elérkezett az idő a komplett felújításhoz. Berendezésünk és eljárásaink megfelelnek maximálisan az európai normáknak. Modern, korszerű, barátságos rendelőt sikerült varázsolni , ami mögött rengeteg komoly munka, idő, energia és nagy anyagi ráfordítás van. Köszönöm Farkas Imre polgármester türelmes hozzáállását, amellyel a munkák alatt segített - mondta örömmel a doktornő.

Megtudtuk azt is, hogy a fogászati kezelőegység, a Gnatus G8 a maga monumentális, masszív jelenlétével tekintélyt követel a rendelőben. 2013-ban az év egységkészüléke volt, a csúcstechnológia a kényelem, infekciókontroll és ergonómia kiforrott egységével, különleges kényelmi funkciókkal kényezteti pácienseit. A szolgáltatás minősége és színvonala méltán nevezhető kiemelkedőnek.

Dr. Vékás Andrea elkötelezett a minőségi betegellátás mellett:  - Remélem, hogy minden kedves páciensünknek öröm lesz bejönni az ízlésesen felújított épületbe és vigyáznak a szép környezetre, amely nemcsak a saját munkánkat könnyíti meg, hanem a páciensek színvonalas gyors ellátását is biztosítja a megfelelő szakmai háttérrel. Kívánom, hogy kevesebb szorongással lépjenek be barátságos, színes, igényes rendelőbe és a nyugalmat sugárzó otthonos váróterembe - hallhattuk tőle.

A szakember egészségügyi területen a legnagyobb figyelmet továbbra is a prevencióra szeretném fektetni. Tudatosabb és felelősségteljesebb életvitelre van szükség, mely jelentős mértékben lecsökkentheti az utolsó percben érkező sürgősségi ellátást. Tavasszal tervei között szerepel mindhárom iskola diákjainak fogászati szűrése és a helyes szájápolási technikák megismertetése az óvodások számára.

Természetesen továbbra is célszerű előzetesen telefonon, vagy személyesen időpontot kérni, így nem kell órákat várni az ellátásra. A sürgős esetekre ez nem vonatkozik!

A doktornő tavalyi kitűzött célja megvalósult, barátságosabb lett a környezet, a három település lakóit egy korszerű, a modern kor igényeit maximálisan kielégítő, szakmailag jól felszerelt fogorvosi rendelőben várják.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!