Előszállás

2014.12.10. 16:15

Mindenkihez eljutott a Nagyszakállú

Előszállás/Daruszentmiklós - A Mikulás és segítői fáradhatatlanok: mindkét településen minden gyermekhez eljutottak ha hinni lehet hírhozóinknak.

Rankasz Brigitta

Ho, ho,ho, hóóóóó! Hallatszott szerte Előszálláson, december ötödikén az óvodában, iskolában majd egész délután, a falu utcáin, még a sötét kora esti órákban is. Bár a hó nem érkezett meg, így a szánokat sem vették elő gazdáik, volt helyette több lovas hintó, s pontosan öt Mikulás és sok Krampusz, akik fáradhatatlanul ajándékesővel leptek meg minden tizennégy éven aluli gyermeket, aki a településen él. Vitték az önkormányzat és az Ifjúsági Alapítvány csomagjait, amiket délelőtt a Kedves Manók töltöttek meg mogyoróval, gyümölccsel, szaloncukorral és más finomságokkal.

A hagyomány régen kezdődött, s a mai napig tart, a helyiek legnagyobb örömére, mert több mint háromszáz gyermeknek szereznek ezzel minden évben meghitt perceket a szervezők.

Másnap este hat órakor- éppen csak szusszantak egyet a nagy munka után immár szintén a hagyományokhoz híven a szokásos jótékonysági Mikulás bállal folytatódott a civil szervezet rendezvénye. Itt szíves vendéglátással köszönte meg az egyesület minden Nagyszakállúnak, és segítőnek a csomagok elkészítését és házhoz szállítását. A naptáncosok színpadi bemutatója után fácánleves, és csülökpörkölt adott erőt az éjszakába nyúló mulatozáshoz, amelyben együtt vigadt a falu apraja-nagyja, s a vállalkozók és magánszemélyek adományaiból szép kis összeg gyűlt össze, amit a Teleház fűtéskorszerűsítésére fordítanak. Egy biztos, a Mikulás az idén is bebizonyította, a jó célok összekovácsolják a közösségeket, s ebben az előszállásiak is élen járnak!

Daruszentmiklóson, az önkormányzat bőkezű támogatásának jóvoltából, az intézményekben nem maradt ajándék nélkül egy gyermek sem. A Szederinda Óvodába érkezett először a nagyszakállú, még kora délelőtt, teli zsákkal, s tűzoltóautóval a legkisebbek örömére. Krampuszaival együtt mindenkinek vitt meglepetést, harminchárom kicsi kapott önkormányzati csomagot puttonyából, s ott voltak még a Szülői Munkaközösség ajándékainak is örülhettek. Bőséges lesz a karácsonyfa alatt is az ajándékok sokasága hamarosan, hiszen a csoportoknak ötvenezer forintért vásárolhatnak játékokat az önkormányzat finanszírozásában.

A Benedek Elek iskolában délután három órakor várták a Mikulást, száztizenhét diák kapott csomagot. Ezután fricskát küldtek az időjárásnak a gyermekek, hó hiányában újságpapírból építettek hóembert, a legügyesebbek az ötödikesek (Koronczai Edit osztályfőnök irányításával) voltak a művészkedésben. Ezután vidám játékok sokasága színesítette a délutánt, majd a hetedik osztályosok André Krisztina tanárnő vezetésével tini diszkóba várták társaikat.

Az általános iskola diákjai karácsonykor is ajándékot kapnak a településvezetéstől, sportszerek kerülnek hetven-ezer forintért a fa alá.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!