Előszállás

2015.05.06. 13:43

Matek versenyt rendeztek a tankerület diákjainak

Előszállás - A KLIK Dunaújvárosi Tankerületének körzeti matematika versenyét rendezték az elmúlt héten, az Árpád Fejedelem Tagiskolában.

Rankasz Brigitta

Régi hagyomány ez már az intézményben, s úgy döntött a pedagógus kollektíva, hogy folytatja ebben a tanévben is. Több környező településről érkeztek csapatok, bár az idei évre jellemző több lehetőség a megmérettetésre a környéken kicsit csökkentette a résztvevők számát.

Mátrai Adél, tagintézmény vezető köszöntője után kedves vendéglátás következett, üdítővel, szendviccsel segítették a szervezők erőgyűjtést.

Két korosztály törte a fejét ezen a délutánon, a 3-4 osztályosok, és a felső tagozatosok négy-négy fős csapatai bizonyíthattak, a számok világának ismeretében, s a csapatmunkában ki a legjobbak a tankerület diákjai közül.

A színvonalas versenyen hatvan percen át dolgozhattak a gyerekek, majd az írásbeli feladatok értékelése után következett az eredményhirdetés. Az alsósok versenyében a dobogó legmagasabb fokára a helyi csapat állhatott, őket követték szorosan a Rácalmásról érkezett diákok. A felsősök közül a Mezőfalváról érkezett diákok remekeltek, a helyiek második helyezést értek el.

Mindkét korosztályra jellemző volt a jó csapatmunka, s a gyors, pontos feladatmegoldás, így a verseny rendkívül szoros volt.

A matematikai megmérettetésen kívül jó alkalom volt ez a környező település diákjainak az ismerkedésre, a pedagógusoknak pedig a tapasztalatcserére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!