Előszállás

2014.11.26. 16:10

A Rozmaring örökifjú nyugdíjasai meghívták a szomszédokat is őszbúcsúztattójukra

Előszállás - November 21-én idén is báloztak Előszálláson a művelődési házban a Rozmaring Nyugdíjas Klub tagjai.

Rankasz Brigitta

A szervezet évtizedek alatt sok szép emléket gyűjtött. A televízióban láthattuk, hogyan főznek kocsonyát, jártak a Kongresszusi Központban, Ópusztaszeren, a Parlamentben, Nyíregyházán, Mezőkövesden és számos más helyén az országnak. Nagyszerű eredményeket értek el országos és megyei versenyeken, neves énekeseik, versmondóik, íróik vitték a falu hírét, többek között Barta Józsefné, Csapó Mihályné, Györök Györgyné, Mráz Jánosné, Kerlang Ferencné.

Ez a szombati esemény is azok közé kerül majd a szívek emlékkönyvébe, mert a környező falvak nyugdíjasait, s a helyi közösséget is meglepetésekkel kápráztatták el a rendezők.

A színpadon elsőként fellépő helyi Get Dance együttes pörgős contry-western táncával forrósította fel a hangulatot. Kicsit mást, egy teljesen új koreográfiát is bemutattak ezután, amit Tóthné Kalauz Krisztina dunaföldvári énekes örökzöld dallamaihoz koreografáltak. Majd a vendéglátók népdalcsokra következett, természetesen a vendégek közül többen közösen nótáztak velük az asztaloknál. A próza sem maradt ki a repertoárból, Kerlang Ferencné egy meghitt novelláját olvasta fel régi tanítójáról dr. Eglesz Dezsőnéről, Ilonka néniről, a történet mottója életünk legszebb témája, a szeretet volt.

Elmaradhatatlan része évek óta a Rozmaringos bálnak a szomszéd településről érkezett vendégek fellépése. Hornok Gergely és csapata a szeretetről és a barátságról szóló dalaival csalt könnyeket a szemekbe, majd elengedték az őszt, s meghozták a karácsony meghitt hangulatát is.

Ezután Bányóczki Mihály (Előszálláson híres főzési tudományáról és bográcsosairól!) különlegesen fűszerezett bőrkés, sűrű szaftos sertéspörköltje került az asztalokra, majd az elmaradhatatlan falusi házi sütemények koronázták meg a kora esti vacsorát.

Tánc, tombola, jókedvű beszélgetések követték az estébe nyúló rendezvényt, Mészáros Gábor húzta a kedvenc nótákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!