Előszállás

2013.12.11. 17:30

Öt Mikulás járta Előszállást

Előszállás - QAz óvodában, iskolában és otthonukban is megajándékozta a helybéli gyerekeket a Falumikulás.

Rankasz Brigitta

Ajándékot adott és kapott a Mikulás Előszálláson.

Pénteken megtöltötte finomságokkal a csizmákat, szombaton krampuszaival együtt jótékonysági bálban járt a Falumikulás.

Évek óta hagyomány a községben, hogy a Gyermek és Ifjúsági Alapítvány szerevezésében, az önkormányzat támogatásával, minden tizennégy évvel fiatalabb falubelihez elmennek csomagjaikkal a Mikulások.

Horváthné Flér Henriett volt az események fő irányítója ezen a hétvégén. Egy órakor indult útnak a Teleházból az ajándékosztó csapat, s mivel 350 gyermekhez kellett eljutni, így kértek segítséget is, hogy mindenkinek megtöltsék a csizmáját. Az öt nagyszakállú puttonya nehéz volt, s nem értek volna időben oda mindenkihez, így öt lovas kocsival segítették munkájukat. Tizenegy krampusz is került melléjük, mert valljuk be, bizony volt, aki virgácsot is kapott...

Néhány kicsihez már csak sötétben jutottak el, hiszen nagy a falu, ez azonban még izgalmasabbá tette az érintetteknek a várakozást. A Mikuláscsapat szeretettel teljesítette küldetését, s másnapig pihenőre tértek.

Szombaton már jótékonysági bálon ropták a táncota Mikulások. A bevétel százharmincezer forint lett, ezt a gyermekek kedvére használják fel: játszóházat terveznek, mely a kisebb gyermekek kikapcsolódását szolgálja majd. Terveikről a kuratórium új elnöke, dr. Gentischer Ferenc nem árult el többet. Bízik benne, hogy segítőket is találnak hozzá, ha kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!