Előszállás

2015.08.20. 17:40

Polgárrá fogadták az előszállás gyerekeket

Előszállás - Néhol gyermekkacajtól, néhol pedig gyermeksírástól volt hangos a Kossuth Lajos Művelődési Ház nagyterme.

Makovics Dávid

Ugyanis az augusztus huszadikai ünnephez kapcsolódóan szerdán délután fogadták Előszállás polgárává a 2014. július 1. és 2015. június 30. között született helybéli gyermekeket, és ekkor ünnepelte a falu az államalapítást. Idén húsz kisembert fogadott polgárrá Farkas Imre polgármester. Minden gyermek családja emléklapot és vásárlási utalványt vehetett át, az önkormányzat ajándékaként.

Az ünnepségen hirdették ki a kenyérsütő verseny eredményeit is. A kóstolóbizottság tagjainak idén csak négy kenyér közül választhatott legjobbat. A szervezők remélik, jövőre dupla ennyien neveznek a versenyre! Harmadik helyezett lett Tábiné Nyúl Gabriella, második Jézsó Istvánné, az első helyezett pedig Kerlang Ferencné Nusi néni finom kolbászos kenyere lett.

A rendezvény további részében verseket szavaltak helyi fiatalok – többek között Németh Gréta, Péja Barbara, Farkas Luca, Tábi Sára – az új kenyérről, Szent Istvánról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!