Előszállás

2015.02.11. 20:05

Szülők az iskolapadban

Előszállás - Az Árpád Fejedelem Általános Iskolában régi hagyománya van annak, hogy minden év februárjában egy pénteki és hétfői napon nyílt napra hívják a szülőket.

Rankasz Brigitta

- Fontosnak tartjuk, hogy intézményünk életébe, a diákokra vonatkozó döntésekbe minden esetben bevonjuk a szülőket is, hiszen csak az ő támogatásukkal tudunk igazán hatékony munkát végezni. Természetesen előzetes jelzés alapján bármikor bejöhetnek tanórára is, de ezen a két napon minden osztályban nyitottak a pedagógus kollégák tanítási órái. Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan megtisztelnek minket azzal, hogy eljönnek - tájékoztatott Mátrai Adél igazgató.

Szülők és diákok a negyedik osztályban - mintegy nyolcvanan voltak kíváncsiak mindkét napon az iskolai munkára

A délelőttök folyamán közel nyolcvan szülő vett részt mindkét nap a tanítási órákon. Az elsősöknél az apukák, anyukák az óvodai évek után most iskolásként láthatták gyermeküket, a felsőbb évfolyamokban pedig viszonyíthattak, a tavalyi évhez képest mennyit fejlődtek a nebulók.

Az intézmény munkáját a nagyfokú nyitottság és gyermekközpontúság jellemzi, rengeteg délutáni fejlesztési lehetőséggel kiegészítve a tehetségek kibontakoztatását. A környéken szinte minden versenyre felkészítik, s elviszik a tanítványokat.

A szünetben két apukával, egy másodikos és egy ötödikes kisfiú édesapjával beszélgettem.

- Rég ültünk iskolapadban, s nagyon hasznos, hogy láttuk, mennyire mások a gyermekeink, s az oktatás. Sokkal nehezebb a tanárok dolga, s bizony néhány diáktól a többi sem tud odafigyelni, még a szülői jelenlét sem feszélyezi őket. Ragyogó lehetőség, hogy látjuk az tanítási órákat - summázták az édesapák.

Természetesen önmagában a pedagógus munkája kevés ahhoz, hogy a gyermekek megfeleljenek a mai kor elvárásainak, szükség van a segítő, támogató otthoni háttérre, s a gyakorlásra- a nyílt nap szüneteiben ez is szóba került az érintettek között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!