Előszállás

2013.11.13. 15:25

Alapításának 15. évfordulóját ünnepelte a nyugdíjasklub

Előszállás - Minden évszaknak megvan a maga szépsége, mint minden életszakasznak, hogy meglátjuk-e, csupán rajtunk múlik.

Rankasz Brigitta

Előszálláson hatalmas születésnapi mulatság volt szombaton a művelődési házban, tizenöt éves jubileum. A Rozmaring Nyugdíjas Klub tagjai ennyi ideje, minden évben ragyogó programokkal, kirándulásokkal színesítik a nyugdíjas éveiket, szeretetben, vidámságban.

Kun Jánosné, az alapítók egyike foglalta össze köszöntőjében, az elmúlt időszakot, az alapítóknak vezetőknek köszönetet mondott. Sokan voltak lelkes fecskék, Szigeti Jánosné, Borné Juci néni, Hanák Istvánné, Mráz Jánosné. Majd Szoboszlané Huszár Anna vezette a csapatot, most pedig Molnár Klára a mozgatórugója, de mindenki aktívan, rengeteg ötlettel és sok munkával szolgálja a kis közösség életét. Meghatározó, és példa értékű a működésük a falu életében. Együtt emlékeztek a sok eseményről, melyet Etuska néni sorolt.

A televízióban látható film a kocsonya főzésükről, látogatásukról a Kongresszusi Központban, Ópusztaszeren, Parlamentben, Nyíregyházán, Mezőkövesden és sorolhatnám. Gyönyörű eredményekről adott számot, országos és megyei versenyekről. Neves énekeseik, híres versmondók,írók vitték a falu hírét és ragyogó eredményeket értek el megyei, országos versenyeken. Többek között Barta Józsefné, Csapó Mihályné,Györök Györgyné, Mráz Jánosné, Kerlang Ferencné.

Kedves, könnyes percek voltak, amikor a gyertya égett azok emlékére, aki már az égi termekben ünnepelnek,név szerint szólították meg őket is. Majd a vidámság percei következtek: többen is kedveskedtek műsorral ezen a jeles napon.

Megtisztelte az évfordulót Rubina Sándor, az Életet az éveknek nyugdíjas egyesület Fejér megyei Elnöke, aki az országos szövetség dunántúli alelnöke is, Semmelveis Ferenc községünk díszpolgára, Farkas Imre polgármester, Magyari Ferenc alpolgármester és Daruszentmikósról a Faluszépítő Egylet több tagjai is. Előszállás több civil szervezete is együtt ünnepelt a tagokkal az eseményen. A finom zelleres sertéspörköltet Bányóczki Mihály főzte, természetesen az elmaradhatatlan torta ismét Szabó Ferencné munkáját dicsérte,ő ajándékozta a jeles napra.

A szülinapi buli elmaradhatatlan része volt a zenés mulatság,a hölgykoszorú kitett magáért a táncparketten is.

Láthattuk bizony ezen az estén is: a jókedv és a vidámság nem kor kérdése, s ahogy az évszakok közül sem tudunk választani, az emberi élet szakaszai is mind gyönyörűek, rajtunk múlik, milyen színeket látunk belőle.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!