Előszállás

2015.05.20. 20:02

Elkészült előszállási a szennyvíztisztító mű kezelőépülete, rész-műszaki átadás volt

Előszállás - A Széchenyi 2020 program keretében, európai uniós támogatás segítségével megvalósuló Előszállás Nagyközség szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása című projekt újra fontos mérföldkőhöz érkezett.

Rankasz Brigitta

Május 20-án délelőtt 10 órakor a Daruszentmiklós és Előszállás közötti területen ismét összejött a szakember gárda. A megépült tisztítótelep kezelőépületének rész műszaki átadására került sor.

A falu vezetője, mérnökök, kivitelezők, műszaki ellenőrök bejárták az épületet, egyeztettek a további teendőkről, s válaszoltak a sajtó képviselőinek kérdéseire.

Farkas Imre elöljáró elmondta, úgy véli, nagyon jól döntöttek, hogy saját tisztítót terveztek, ennek a befogadó képessége napi 210 köbméter, és a terület, illetve az építmény elhelyezése lehetőséget ad arra, hogy bármikor, ha a szomszédos települések úgy döntenek, csatlakozhassanak. A lakosság mindenképpen jól jár, mert kevesebbe kerül majd a csatornahálózat használata, mint a jelenlegi szippantásos forma.

Balról jobbra Farkas Imre polgármester, Hüllner Gyula tervező, Dobó Zoltán, Véghelyi Gábor, Siket Ákos, Vörös Bálint és Pataki Gábor a tartalék áramfejlesztő előtt. Fotó: Rankasz Brigitta

A tisztítóban már a próbaüzem folyik, a rákötési hajlandóságot kicsit alacsonynak találják, így a kivitelezők kérik a lakosokat, mielőbb kössenek rá a rendszerre a hatékonyabb próbaüzem érdekében. Az érintett utcák lakóit a polgármester levélben értesíti, s jelenleg a rákötés és a használat ingyenes.

Előszálláson a több mint egymilliárdos beruházás eredményeként 925 család szennyvizét kezelik majd környezetbarát módon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!